– Nu ska jag visa alla nötter att de har fel ...

SPORTBLADET

Söderberg fick nytt VM-kontrakt

Tom Söderström ska få sin revansch.

Under en hel VM-säsong:

– Det känns väldigt kul, säger motocrossföraren.

– Nu ska jag visa alla nötter att de har fel.

Svensken körde sin första hela säsong i VM förra året, men killen som hade hoppats på en placering bland de tio första hade svårt att hänga med i helgens andra race.

Snart kom förklaringen.

Han var övertränad och kroppen orkade inte två tuffa tävlingar.

”Kanske för höga mål”

Efter en knäskada bröt han med det gamla teamet, men nu har knäskadan läkt, han har bytt tillbaka till sin gamla tränare och nu kan Sportbladet avslöja att han har ett nytt VM-kontrakt. Han är klar för det tjeckiska VM-stallet Team Delta i MX1.

– Jag har i stort sett gjort om allt efter förra säsongen och gått tillbaka till det som gjorde mig riktigt bra åren innan, säger 19-årige Tom Söderström.

– Kanske satte jag lite väl höga mål förra säsongen, men jag har lärt mig otroligt mycket om mig, min fysik och om banorna och det kommer jag att ha nytta av i år.

”Vill etablera mig”

Dessutom får han sällskap av en mycket välmeriterad teamkollega, belgaren Kevin Strijbos som varit tvåa i VM vid två tillfällen.

– Där har jag mycket att lära mig, det känns inspirerande.

Inför förra säsongen var målet topp tio, vad är det i år?

– Att köra så bra jag bara kan och ha en stabil fysik. Jag vill etablera mig i VM-serien och köra här många år framöver, säger han.

– Det känns väldigt kul, nu ska jag visa alla nötter som snackat skit och inte trott på mig att de har fel. Efter förra året var det många som snackade skit utan att veta bakgrunden och att jag var övertränad. Nu vill jag bevisa hur duktiga jag är och hur bra jag kan bli.

Även Alex Eriksson ska köra en hel VM-säsong, men han kör i MX2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport