Magsjuka härjar i sprinttruppen

SPORTBLADET

Östersundsvattnet skördar offer i skidvärldscupen. Calle Halfvarsson och Britta Johansson-Norgren har fått problem med magen och kan inte köra sprinttävlingarna i Düsseldorf i helgen.

Umeå-åkarna Markus Ottosson och Linn Sömskar har blixtinkallats.

– De åker med den övriga truppen som kommer ner senare i dag, säger damernas förbundskapten Rikard Grip på fredagsförmiddagen.

Foto: Johansson–Norgren och Halfvarsson.

Düsseldorf är platsen där Peter Larsson dominerade sprinttävlingarna i många år. Och i fjol fick Hanna Falk sitt stora genombrott då hon i sin blott andra världscuptävling tog hem segern.

I år kommer hon till den tyska tävlingen med en stel högeraxel efter fallet senaste helgen i Kuusamo.

– Men det är ingen större fara. Hon är lite stel innan hon värmer upp, men det är inget som kommer att påverka åkningen, säger Grip.

”Brukar ta med regnkläder”

Svenskarna åkte ner till Düsseldorf först på fredagseftermiddagen eftersom de inte får träna i tävlingsspåren. Tävlingarna går i de centrala delarna av staden och snön läggs inte ut förrän på fredagskvällen och under natten till lördagen.

– Men det blir en ny upplevelse i Düsseldorf i år. För första gången är det minusgrader här, minus fyra just nu. Annars brukar vi ta med regnkläderna, säger Grip.

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM