Mikael, 22, vann SM i nätpoker

SPORTBLADET

Får 250 000 kronor för sin seger

Mikael Harmén, 22, kan titulera sig Sveriges bäste nätpokerspelare 2010.

Natten till onsdagen vann han Online-SM Main Event och belönades med motsvarande 250 000 kronor.

– Jag hade en hel del tur, säger han.

Foto: Mikael Harmén

Mikael "tramadolfest" Harmén från Åkersberga spelar poker på heltid, men säger att han faktiskt inte hade tänkt att spela Main Event i Pokerförbundets officiella SM på Unibet överhuvudtaget.

– Jag hade tänkt att gå ut egentligen och i efterhand var det väl tur att jag ändrade mig, säger han.

Prispengarna, 27 100 euro eller drygt 250 000 kronor, kommer lägligt till hands då Mikael ska åka på utlandssemester. Men han håller fötterna på jorden och låter inte prissumman stiga honom åt huvudet.

"Unna mig lite"

– Nu få jag väl unna mig lite. Jag ska åka på semester snart och då går det väl en del pengar. Men jag kommer att lägga undan en hel del också, säger han.

Mikael Harmén är väldigt ödmjuk efter prestigesegern och tackar sin lyckliga stjärna efteråt.

- Jag hade faktiskt en hel del tur med korten måste jag säga. Varje gång jag var illa ute kom det bra kort. Från början siktade jag på att komma i topp fem där pengarna fanns. Detta var den största vinsten både pengamässigt och titelmässigt. SM-titeln väger tungt och jag är jättenöjd, säger Mikael Harmén.

Driver maskinverkstad

Tisdagsnatten bjöd också på en upplösning i Deepstack-SM där Fredrik Kask, 43, tog hem segern och 33 000 kronor. Fredrik, bror till pokerproffset Henrik Kask, driver en svets, och maskinverkstad i Luleå till vardags men kan nu även titulera sig svensk pokermästare.

– Pengarna kommer att gå till julklappar. Fast jag kommer att spara lite också inför kommande turneringar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker