”Jag vill göra Sundin till general manager”

SPORTBLADET

Här är pokerstjärnans stora önskan

Foto: blir chef i Toronto Om pokerstjärnan Daniel Negreanu skulle vinna riktigt mycket pengar, då skulle han anställa Mats Sundin som general manager i favoritlaget Toronto Maple Leafs i NHL. ”Vi ser hockey på samma sätt”, säger pokerstjärnan.

Hockeytokige Daniel Negreanu har en plan.

Vinner han riktigt mycket pengar får favoritlaget Toronto Maple Leafs en ny general manager – svenske legendaren Mats Sundin.

– Vi ser på hockey på samma sätt, säger Negreanu.

Foto: Daniel Negreanu.

Kanadensiske pokerstjärnan Daniel Negreanu är fanatisk Maple Leafs-supporter sedan barnsben och har gjort flera tv-framträdanden iklädd Mats Sundin-tröja.

Eftersom ”Sudden” börjat spela poker har duon träffats på touren en hel del de senaste åren, och naturligtvis snackat mycket NHL-hockey. Daniel Negreanu är imponerad av svenskens kunskaper och avslöjar att han vill anställa ”Sudden”, halvt på skämt och halvt på allvar.

”Pratar mycket hockey”

– Mats tycker väldigt mycket som jag när vi pratar hockey, om hur ett lag ska vara uppbyggt och så. Om jag någonsin får in riktigt mycket pengar, typ en miljard eller så, skulle jag definitivt anställa Mats Sundin som general manager eller något liknande, berättar Daniel Negreanu i en stor intervju med PokerTube.com.

Daniel Negreanu är inte nöjd med hur Maple Leafs sköts i dag. Och han säger att Mats Sundin är av samma åsikt.

”Måste bygga laget via draften”

– Mats fattar precis som jag att i dagens NHL måste man bygga laget via draften. Man kan inte bara plocka upp free agents om är 37 år gamla. Man måste börja ta upp unga spelare och ha dem som kärna när man bygger. Titta på de lag som är bäst i NHL i dag, som Pittsburgh och Chicago, de är i topp tack vare att de satsat på draften.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker