Superlöfte kommer till Scandinavian Masters

SPORTBLADET

”Otroligt spännande spelare”

Nu börjar stjärnorna bli klara för sommarens golf-fest på Bro Hof.

Dustin Johnson utmålas av många som en av Tiger Woods kronprinsar och 25-åringen är klar för Nordea Scandinavian Masters.

– Det är en otroligt spännande spelare, säger Fredrik Nilsmark, vd för tävlingen.

Foto: Dustin Johnson.

Nordea Scandinavian Masters har fått nytt fördelaktigt datum och spelas i år veckan efter The Open på St Andrews. Men ska du ha hit någon av de allra största stjärnorna kostar det ändå stora pengar. Därför satsar tävlingen vidare på att locka unga intressanta spelare som fortfarande är på väg uppåt på listorna.

– Vi kommer att få bästa startfältet på länge men kanske inte någon av de riktiga superstjärnorna, säger Nilsmark.

Redan tre segrar

Och en av dessa unga spelarna blir alltså Dustin Johnson. 25-åringen från South Carolina har vunnit två år i rad vid AT&T på anrika Pebble Beach. Det är en bana som kräver sin man och Johnson ses allmänt som den största amerikanska talangen tillsammans med Anthony Kim. Att ha tre segrar redan vid 25 års ålder är inte vanligt.

– Han slår långt och är en riktig klasspelare som kommer att bli riktigt bra framöver och det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda en sådan spelare för den svenska publiken.

Tio topp 30-spelare

I den pågående PGA Tour-tävlingen i Quail Hollow avancerade Johnson i natt upp i tätstriden efter en rond på 65 slag.

Nilsmark räknar med att tio av de 30 högst rankade spelarna i världen kommer att spela på Bro Hof och fler spännande spelare kommer att presenteras inom ett par veckor.

– Vi jobbar på några spännande namn och det kan bli mycket bra till slut.

Dessutom blev det klart idag att tävlingen sänds i Sveriges Television de närmaste fyra åren. Ett avtal som gör att de flesta svenskarna kan se tävlingen i sommar.