Marcus Ericsson jagar framtiden:

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

"Det ska bli jävligt roligt"

Jakten på framtiden har börjat. Med ett test för fjolårsteamet.

– Jag är rätt nöjd med det jag fick ut, säger Marcus Ericsson.

GP2-testerna i Abu Dhabi inleddes i går och de dominerades av James Jakes (Coloni, 1:47.790) och under förmiddagen var det Michael Herck (DPR 1:48.447) som var snabbast.

Marcus Ericsson började sin testvecka med att köra för Super Nova, som han representerat under hela säsongen.

- Vi började med att ställa in bilen så som vi hade den under sista helgen och jag var väl elva vilket inte är så jätte bra, men till eftermiddagen gjorde vi vissa förändringar och medan vi hade gamla däck på så var jag femma och bara två tiondelar i från täten, säger Marcus till Sportbladet.

Stora däckproblem

- Men sedan när alla drog på nya däck så var jag tia. Det är väl ungefär så som det varit under hela säsongen, med gamla däck så är vi med men när alla får på nya däck så tar alla ett steg till, men inte vi. Det var tydligt även under förmiddagen, med de gamla däcken så var jag snabbast ett tag under inledningen av testet.

Kan du utveckla det?

- Vi är snabba med de gamla däcken men när sedan de nya kommer på så tar vi kanske en halv sekund, medan de andra bilarna exploderar och tar mellan en och en och en halv sekund. Det går liksom inte att trolla med knäna.

Känner du att du är på väg att avsluta kapitlet Super Nova?

- Det ska jag inte säga men... om det kommer in någon annan förare och kör Super Novas bil snabbare i veckan så är det väl bara att acceptera.

Även om testerna fortsätter i morgon så har Marcus Ericsson har inget uppdrag, därefter är det sedan är det två vilodagar. Till helgen väntar sedan testets stora utmaning för svensken, han ska köra för toppteamet Brawa på lördag och för det andra toppteamet iSport på söndag.

- Det ska bli jävligt roligt att testa andra team och det är kul att intresset finns, säger Marcus Ericsson.

- Nu ska jag visa vad jag kan för det behövs verkligen. Jag har full fokus på detta.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN