Finlands hämnd

avAnders Forsberg

SPORTBLADET

Ilta-Sanomats läsare ger Sverige svar på tal med hemmagjorda guldmedaljer

1 av 2 | Foto: ILTA-SANOMAT
”HÄMNDEN ÄR LJUV” Efter Sveriges hockeynederlag uppmanar tidningen Ilta-Sanomat sina läsare att göra egna guldmedaljer som svenskarna kan hänga runt halsen.

Natten till i går åkte Tre Kronor ut och de finska lejonen gick vidare till semifinal. I går kväll följde de finska damerna upp det med att spöa damkronorna i bronsmatchen. Ett fantastiskt dygn för finländarna, något sämre för svenskarna:

”Hämnden är ljuv”, skriver tidningen Ilta-Sanomat.

För fyra år sedan var Tre Kronor bäst i världen efter finalseger mot Finland. Samtidigt tog Damkronorna silver i OS.

Efter finalsegern mot Finland var svenskarna storsinta. Bland annat visade Sportbladet hur de finländska silvermedaljörerna kunde knåpa ihop sina egna guldmedaljer, allt med hjälp av ananasringar, godissnören och lite tålamod.

Tröstmedalj

Efter det genomusla svenska hockeydygnet med två tunga förluster är det nu vår tur att få stöd i en jobbig tid. Ilta-Sanomat har bett sina läsare att skicka in hemmagjorda medaljer, så att de medalj- lösa svenska hockeylirarna kan få något att hänga runt halsen. Och förslagen har öst in till tidningen. En fantasifull läsare slog ihop två svenska ting, en snusdosa och en kabel från Sony Ericsson, och gjorde en medalj av det.

”Dröm att mötas i finalen”

Rami Tuisku, sportchef på Ilta-Sanomat, säger att intresset varit jättestort. Själv hade han sett fram emot ett revanschmöte med Tre Kronor i finalen:

– Det hade varit en dröm att mötas i finalen. Det är alltid roligt att vinna mot Sverige, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS