Hjulmuttern blev Schumachers fall

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Tvingades bryta sedan muttern lossnat

Foto: Clive Mason, Getty Images
Michael Schumacher tvingades bryta när en hjulmutter lossnade på hans bil.

Han hoppades på en förbättring.

Men Malaysias GP tog slut efter tio varv.

– De sista meterna körde jag utan hjulmutter, säger Michael Schumacher.

Den sjufaldige världsmästaren startade från position åtta i Malaysias GP och hade hoppats på att förbättra sin åttondeplats i VM, men i stället tvingades han bryta.

Hjulmuttern lossnade

Då låg Schumacher på sjätte plats.

– När jag rullat ut så såg jag att jag kört utan hjulmutter de sista meterna. Den ramlade av sig själv, berättar Michael Schumacher för Motorsportmagazin.

Ett liknande problem som Sebastian Vettel hade i Australien när hans Red Bull körde av i ledningen:

– Det är väldigt ovanligt, vi hade inte det problemet vid något tillfälle under testerna. Sebastian drabbades av det i Australien och jag här, men det finns ingen koppling mellan honom och mig. Det skulle förvåna mig oerhört mycket, säger den 41-årige tysken.

– Jag hade ett bra avstånd till Adrian Sutil och försökte att spara däcken för att ha bra däck efter depåstoppet, men tyvärr kom jag inte så långt, i den sjätte kurvan blev bilen instabil och jag kunde inte styra mer utan var tvungen att stanna. Det är sådant som händer inom motorsporten, antingen så blir man irriterad eller också tar man det för vad det är och ser framåt.

Rykten om ny bil

Efter nio Schumacherpoäng på två lopp pratas det nu om att Mercedes kommer med en ny och omarbetad modell av bilen till Europapremiären och vill vinna lopp senast i juni. Annars så lägger man ner säsongen och satsar helt på 2011 – precis som Ross Brawn gjorde inför Schumis VM-guld med Benetton 1994 och Brawn 2009.

– Som jag ser det ligger jag helt i fas med min planering, men bilen är inte där än, men det vet vi och vi är inte så långt i från de bästa heller, säger Michael Schumacher.

Nu återstår ett lopp i Asien, Kina den 18 april, sedan är det dags för Europapremiären i Barcelona den 9 maj.