Rosberg gav Mercedes årets första pallplats

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rosberg trea när Schumacher bröt

Nico Rosberg körde in som trea i Malaysias GP.
Foto: BAy Ismoyo, AFP
Nico Rosberg körde in som trea i Malaysias GP.

Michael Schumacher kör ur

Då tar Mercedes sin första pallplats genom Nico Rosberg.

– Det är fantastiskt, säger tysken.

Under hela helgen hade Keke Rosbergs son problem med en förkylning och med magen. Under loppet i Malaysia blev det ännu värre.

– Jag var riktigt sjuk hela helgen och det i den här värmen, så när bilen lät lite märkligt efter tio varv tänkte jag bara, nej inte motorn också, jag pallar inte, säger Nico Rosberg till RTL.

Men så illa var det inte. Tysken som startade från position två slutade trea bakom de två Red Bullbilarna.

– Tyvärr fick jag ingen bra start, det var mitt eget fel. Jag ville lite för mycket och fick hjulspinn när jag gasade för hårt. När jag sedan var trea visste jag att det skulle vara svårt att följa de båda Red Bullbilarna, säger Nico Rosberg.

Årets bästa resultat

Det var Mercedes bästa resultat för den här säsongen och Nico Rosberg har besegrat sin teamkollega vid samtliga tillfällen den här säsongen.

– Vi såg redan i vintras att han var bra och han har gjort bra resultat tidigare också. Han är en duktig förare, berömmer Michael Schumacher i RTL.

– Men det är det som är utmaningen för mig.

Mercedes kommer, precis som de flesta andra teamen, med en rejält omarbetad bil till Europapremiären i Barcelona i början av maj och om teamet inte vunnit något lopp i juni så ställer man in utvecklingen av årets bil, skriver Bild.

Då koncentrerar man sig helt på 2011.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN