Nadal går för elfte titeln i Franska öppna

Publicerad 2018-06-10

I dag ska Rafael Nadal försöka spela hem ytterligare en titel i Franska öppna mästerskapen.

Men elfterankade motståndaren Dominic Thiem har slagit spanjoren förr.

– Nadal är favorit vem han än möter. Men jag vet hur jag ska spela mot honom, och jag har en plan, säger Thiem till AP.

De två finalrivalerna vann båda sina semifinaler i tre raka set.

Nadal, som redan har tio titlar i Franska öppna mästerskapen, tror sig dock få en tuff uppgift i finalen. Och några misstag finns det inte utrymme för.

– Jag får inte ge bort matchen. Om han vinner på grund av skicklighet är det okej, men det får inte hända att jag ger honom matchen, säger 32-åringen till AP.

Har slagit Nadal tre gånger tidigare

Ser man till inbördes möten finns det dock ingen anledning för Thiem att hänga allt för tungt med huvudet. På nio möten har han vunnit tre mot det spanska tennisfenomenet, varav deras senaste möte i Madrid slutade med seger i två raka set för österrikaren.

– Om jag vill slå honom måste jag spela som jag gjorde då, säger Thiem.

I semifinalen slog den 24-årige österrikaren ut italienaren Marco Cecchinato efter en övertygande insats. Men Nadal ville inte vara sämre och slog i sin tur ut rutinerade argentinaren Juan Martin del Potro med 3–0 i set (6–4, 6–1, 6–2).

– Det var en tuff match, med en fantastisk publik. Att fortfarande vara här och spela om titeln är något jag aldrig kunnat drömma om, sa Nadal direkt efter matchen.

Vunnit 16 Grand Slam-titlar

Skulle Dominic Thiem stå som segrare på söndag blir det hans första seger i Franska öppna mästerskapen, men det är ingen lätt uppgift han står inför.

Rafael Nadal har i sin karriär vunnit 16 Grand Slam-titlar och rankas näst efter Roger Federer som sin generations allra största tennisspelare.

Finalen spelas klockan 15.00 under söndagen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Följ ämnen i artikeln