Elfsborgs stjärna bekräftar: Träffat supportern efter hetsiga snacket

avPetra Thorén

Publicerad:
1 av 2
Det i måndags som Stefan Ishizaki hamnade i en konfrontation med en av klubbens supportrar.

BORÅS. Efter den tunga förlusten mot Häcken i måndags hamnade Stefan Ishizaki i en konfrontation med en av klubbens supportrar.

Nu berättar Elfsborgs stjärna att han och flera spelare har haft ett möte med supportern.

– Vi har pratat och försökt lägga det bakom oss, säger Stefan Ishizaki.

Det har varit en tung vecka för Elfsborgs fans. Boråslaget förlorade måndagens match mot Häcken med 0-5 efter ett rött kort och två självmål.

Efter överkörningen var fansen som rest till Hisingen upprörda och flera spelare valde att gå fram till fansen och lyssna på deras klagomål och frågor.

Som Sportbladet – och flera andra medier – rapporterat om hamnade Stefan Ishizaki, 35, i en het konfrontation med en supporter.

Exakt vad som sades och hände ville stjärnan inte gå in på direkt efteråt.

– Det kommer jag att ta med honom för att jag vet exakt vem det är, sa Stefan Ishizaki då.

Diskussionerna var hetsiga, men att det delades ut slag dementerade Stefan Ishizaki på twitter senare på kvällen.

Vad hände egentligen då?
– Det var en onödig grej från honom (supportern). Jag fick en liten petning när han ville ha uppmärksamhet och var väldigt upprörd efter matchen. Det såg nog värre ut än vad det var.

Precis som Elfsborgs mittfältare påpekade kände han igen supportern sedan tidigare. Han berättar när vi ses efter Elfsborgs träning på söndagen att de aldrig tidigare haft något otalt, men att han visste vem personen var.

Och de har träffats i veckan.

Vem tog initiativ till samtalet?

– Det var rätt gemensamt. Han var lite ledsen över det som stod i tidningarna och vi har pratat. Nu har vi lagt det bakom oss och det är bara framåt för klubbens bästa, säger Stefan Ishizaki.

Var det bra att ni fick ses?

– Ja...
Elfsborgs veteran träffade inte supportern ensam. Redan på natten efter matchen talade han om händelsen med Elfsborgs tränare Jimmy Thelin. Tränaren var också med på mötet, enligt Stefan Ishizaki.

– Det hade inte varit några problem att träffa honom själv, men vi var några i laget, säger han och påpekar:

– För mig är hela grejen över.

Inte känt sig hotad

Han tycker dock att värdet av en stark relation med fansen är viktig. Han pekar på hur Eric Sjölin SLO:n (Supporter Liaison Officer) redan under Stefan Ishizakis förra sejour i klubben jobbade hårt med relationerna.

– Det började redan då, vi försökte förstå fansens sida och fansen försökte förstå vår sida. Då tror jag att man skapar bäst förutsättningar för klubben att lyckas. Jag har inte varit med på en sådan träff nu. Men det är alltid bäst att det blir en diskussion, annars kan det bli en sak som växer inom klubben och det kan leda till att det är vi och dom. Det försöker vi undvika, säger han.

Har du känt dig hotad eller rädd?

– Nej, inget sådant.

Detta är inget som klubben tar vidare på något sätt?

– Nej, han (supportern) är välkommen på matcherna.

Lagets målvakt och kapten Kevin Stuhr Ellegard ville under söndagen inte tala med media utan fokusera fullt inför måndagens match.

Händelserna efter matchen mot Häcken har ventilerats med hela spelargruppen.

– Vi diskuterade det lite, framförallt för de yngre för att se vad de tänkte och tyckte, säger Stefan Ishizaki.

Foto: Petra Thorén
Elfsborg samlat inför måndagens möte IFK Göteborg

Hur skulle du beskriva relationen till fansen i stort?

– Jag skulle säga att den är ganska bra. Såklart att fansen är frustrerade efter en tung period och så en 0-5 förlust när de har tagit sig tid för att komma till Göteborg . Det är självklart att man förstår deras frustration.

– Det kommer att bli bättre för varje trepoängare vi tar. När allt går bra är det lätt att vara fotbollsspelare och fans, men det är nu i motvind som vi ska bevisa att vi alla vill klubbens bästa.

”Tror inte vi behöver så mycket revanschlusta”

Hur har veckan varit i övrigt?

– Början av veckan var inte det roligaste. Torsk med 5-0 och en sämre insats. Sen får man tänka på att vi spelade med en man mindre i 65 minuter också. Det gör sitt...

Hur mycket har du funderat på ditt eget självmål?

– Inte så mycket faktiskt. Det är aldrig kul att göra självmål men sånt kan hända inom fotbollen. Det är inget som jag har tänkt mycket på denna veckan, det enda jag har tänkt på är att jag ska ha revansch.

Mot IFK Göteborg...?

–  Jag tror inte vi behöver så mycket revanschlusta. Det är Blåvitt, det är en av de matcherna som våra fans ser fram emot mest att få vinna. Det är dags att vi levererar och ger fansen en vinst.

– För dagen kanske inte spelet har stämt för varken oss eller Blåvitt och då blir det mycket krig därute för oss. Det blir den som kan stå upp mest och vara smartast. Man ska försöka vara så aggressiv som möjligt när man inte har bollen och coola ner sig när man har bollen för att inte göra misstag. Det är två lag som är i behov av poäng, säger Stefan Ishizaki.

Tror du att den berörda supportern kommer på måndagens match mot IFK Göteborg?

– Det hoppas jag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM