Poker på låg nivå

SPORTBLADET

Sportbladet.se testar undervattenspoker

Peter tittar på sina kort och knackar ett par gånger i bordet. Han checkar. Sedan tömmer han masken.

Undervattenspoker är bokstavligen att ta pokern till en djupare nivå.

Foto: Sanna Törngren.

I Kalkbrottet i Stora viken, Nynäshamn har jag, dykinstruktören Peter Carlsson och Peter Sikell-Lundin möts upp för spela poker. Under ytan. Det är en vacker septemberdag och sikten är god. Vi är redo att anta utmaningen. Nu hoppas vi bara på att det fungerar.

Det blir en upplevelse

Tre meter under ytan ställer vi upp ett litet träbord med marker och en kortlek. Det tar ett bra tag att få ner bordet, men med hjälp av rep, stenar och envishet så får vi det på plats. Det ser riktigt proffsigt ut. Betydligt proffsigare än spelet visar sig att vara. Men med störande element som vatten i masken, bottenslam på bordet och oenighet om hur stora mörkarna ska vara så blir det en häftig utmaning. Med den meditativa andningen under ytan och en total fokusering på spelet blir det faktiskt mer än ett spel. Det blir en upplevelse.

Det är knappast varmt men trots att fingrarna börjar stelna av kylan så går det väldigt enkelt att blanda kortleken. Tyvärr får jag inte en enda bra hand men försöker att bluffa med en halvdan hand. Det går inte att läsa mina motståndare bakom mask och regulator. Jag hoppas att få se ett tecken på bubblorna, men bubblorna flödar med jämn rytm hela tiden. Själv har jag en tendens att sätta mig på botten när jag har träffat ett högt par. En gång ser jag att Peter håller andan, men det visar sig bero på att han fryser. Jag förlorar omgången.

Lärt av våra misstag

Efter 70 minuter måste vi ge upp spelet. Peter Sikell-Lundin måste gå på toaletten. Vi har lärt oss vårt första misstag: Höj mörkarna ofta, man vill inte avsluta spelet på grund av toalettbesök, stelfrusna fingrar eller luftbrist.

Väl på land kan inte Peter Carlsson hålla sig ifrån klichéerna längre.

– Sanna, du hade tydligen inget flyt, men Peter är en fena på poker.

Jag ger honom en kall blick. Jag vill ha revansch. Bordet står kvar på botten.

Sanna Törngren ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker