Villas bluff till Sverige

SPORTBLADET

Valencias målkung gav dubbla besked: ”Hoppas på vinst”

Foto: segerviss Vi underskattar absolut inte Elfsborg”, sa David Villa på presskonferensen för tillresta svenska journalister i går. När spansk media frågade Villa om Elfsborgs kapacitet lät det annorlunda.

VALENCIA

Här är superstjärnans bluff.

– Vi siktar på en klar seger med tre, fyra mål, sa David Villa till spansk media.

Till svensk press sa han något helt annat.

Efter gårdagens stängda förmiddagsträning på Ciudad Deportiva i Valencia var det en segerviss David Villa som mötte de spanska journalisterna.

– Det enda vi tänker på är att vi ska kvalificera oss för gruppspelet i Champions League. Något annat finns inte. Vi är överlägsna och borde slå ut Elfsborg. Men det måste vi självklart visa på planen också.

”Underskattar inte”

– Vårt mål är att ge dem en smäll på hemmaplan så att vi har ett bra utgångsläge i returen. Vi siktar på en klar seger med två, tre eller fyra mål, sa Villa innan svensk press fick ställa några få frågor.

Då gjorde 25-åringen en helomvändning.

– Det finns inte en chans att vi underskattar dem. I en sådan här svår och viktig match gäller det att hålla tätt bakåt. Och om allt går bra hoppas jag att vi kan vinna med ett eller två mål.

Men trots det försiktiga och respektfulla uttalandet har Valencias skyttekung dålig koll på motståndarna som klockan 22.00 i kväll springer ut på ett kokande Mestalla.

– Jag vet inte så mycket om Elfsborg. Tränaren kommer att ha en genomgång före matchen, men det är när vi är på planen som vi får se vilka de är, säger David Villa.

Slagit spanjorer förr

Lagkaptenen Anders Svensson tar lätt på David Villas dubbla budskap.

– Det är väl bra för honom om han har bra självförtroende, säger han till Sportbladet.

I oktober förra året var Anders Svensson med när ett disciplinerat Sverige slog Spanien med 2–0 hemma på Råsunda.

Nu förespråkar han samma taktik mot Valencia.

– Det gör ingenting om de har boll och spelar 80 procent i sidled. Det är Valencia som kommer att tappa tålamodet om de inte hittar passningarna igenom vårt försvar. Vi får inte börja jaga en och en för då blir vi bortspelade.

”Vi har chansen”

– Ligger vi tajt och de inte gör något tidigt mål blir de frustrerade och börjar ta väldigt stora risker, och då kan vi försöka kontra. Spelar vi bara smart har vi chansen. säger Svensson.

Markus Eriksson