Väntat Davis Cup-lag för Sverige

SPORTBLADET

”Bra med flera matcher på rad”

Foto: Kvintetten Davis Cup-kaptenen Mats Wilander med Thomas Johansson, Robin Söderling, Simon Aspelin och Jonas Björkman.

Simon Aspelin, Jonas Björkman, Thomas Johansson och Robin Söderling räddade Sverige kvar i Davis Cups elitdivision i höstas.

Kaptenen Mats Wilander har tagit ut samma kvartett för att åka till Minsk för spel i första omgången i 2007 års turnering nästa helg.

– Ett rutinerat lag och jag är extra glad att Robin är frisk. Han spelade bra i Brasilien och det är bra för de yngre att spela flera matcher på rad och bygga på sina DC-erfarenheter, så det inte blir en ny grej varje gång, säger Mats Wilander till Svenska tennisförbundets hemsida.

Vitryssland kommer troligen förlita sig på Max Mirnyi, som till vardags spelar dubbel med Jonas Björkman, och Vladimir Voltchkov.

– Mirnyi var i final i både dubbel och mixed i Australien och är bra även i singel. Voltchkov vet vi inte riktigt var vi har men vi spelar på ett snabbt golv där det inte blir mycket spel så det gäller att se upp, konstaterar Wilander.

Goda chanser till avancemang

Vitryssland besegrade Spanien i fjol och var i semifinal i Davis Cup så sent som 2004 efter segrar mot både Ryssland och Argentina men den svenska lagledningen bedömer ändå chanserna till avancemang som goda.

Efter sju raka bortamatcher skulle det i så fall bli hemmamatch för Sverige i kvartsfinalen under påskhelgen. Sverige möter i så fall vinnaren i mötet Österrike – Argentina.

Samtliga spelare ur det svenska DC-laget, förutom Jonas Björkman, finns just nu i Kroatien för spel i Zagrebs ATP-turnering. Thomas Johansson och Robin Söderling spelar singel, Johansson deltar dessutom i dubbeln tillsammans med reserven Robert Lindstedt. Simon Aspelin spelar dubbel med österrikaren Julian Knowle.

Mårten Lundmark

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis