Ny niondeplats för Ferry

SPORTBLADET

Ingen kunde rubba Kruglov

Oberhof, Tyskland

Här är mannen som alla mest har fått se ryggen av i Oberhof:

Nikolaj Kruglov, 25.

Foto: AP
Kruglovs ryggtavla - en vanlig syn för de andra skidskyttarna i vinter.

När ryssen kom till världscupveckan i skidskytte i tyska Thüringen-regionen hade han vunnit en vc-tävling i karriären, i Pokljuka för två säsonger sedan. Nu har han vunnit tre totalt – och två de senaste två dagarna.

På söndagen följde Kruglov upp lördagens seger i sprintloppet med en vinst i Oberhofs jaktstart. Och han var inte ensam ryss om att dominara. På andra och tredje plats, halvminuten bakom segraren, fanns landsmännen Dmitrij Jarotjenko och Maksim Tjudov.

Upprepade niondeplats

Björn Ferry, som startade som nia tack vare placeringen i lördags, följde upp med en ny niondeplats. Han startade tävlingen över 12,5 kilometer med 47 sekunders marginal till Kruglov och var 1.17,8 bakom när han gick i mål, med två bomskott mot Kruglovs enda.

Ferry fem totalt

I den totala världscupen ligger Ferry fortfarande femma, nu på 236 poäng. Michael Greis, Tyskland, leder på 320. Kruglov ligger på nionde plats, på 207 poäng.

Av övriga svenskar körde Carl-Johan Bergman upp sig från 16:e plats i lördagstävlingen till 13:e plats dagen efter. Mattias Nilsson tappade från 22:a plats till 44:e. David Ekholm slutade 52:a.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte