Suveräne Wariner tog hem guldet

SPORTBLADET

”Världsrekordet kommer när det kommer”

Foto: Segern är min Jeremy Warner siktar på att slå sin agent Michael Johnsons världsrekord i sinom tid.

OSAKA Suveräne Jeremy Wariner sprang hem guldet på nytt världsårsbästa – och visade att han är fullt kapabel att radera ut Michael Johnsons fantastiska rekord.

– Världsrekordet får komma när det kommer, säger Wariner.

Jeremy Wariner var stor favorit inför finalen på 400 m. Med det personliga rekordet 43,50 (som han satte på DN-galan i år) var han den enda i fältet som sprungit sträckan på under 44 sekunder.

Och Wariner gjorde ingen besviken. Han kopplade tidigt greppet och på slutet kändes det nästan som att han ökade. Han vann på nya personliga rekordet 43,45, före landsmännen LeShawn Merritt (43,96) och Angelo Taylor (44,32). Wariners tid vara bara 27 hundradelar från Michael Johnsons klassiska rekord från VM i Sevilla 1999.

– Min coach sa åt mig att avsluta på bästa möjliga sätt och det gjorde jag. Jag hade en fantastisk finish, säger Wariner.

– Jag visste att jag skulle springa fort, jag visste att jag kunde slå mitt personbästa.

Tänker försvara OS-guldet

Liksom Johan Wissman hann Wariner knappt smälta guldmedaljen förrän han började blicka framåt. Till att börja med mot stafetten – och därefter mot OS.

– I dag är en betydelsefull dag för mig. Men nästa år ska jag försvara mitt OS-guld, säger Wariner som inte vill jäkta med att försöka slå Michael Johnsons rekord.

– Världsrekordet får komma när det kommer. Jag uppfyller steg för steg av min målsättning och nu ser jag verkligen fram emot stafetten.

Den lär USA springa hem enkelt. Förutom Wariner ingår tvåan LeShawn Merritt och trean Angelo Taylor.

– LeShawn var också grym och sprang för första gången under 44 sekunder i dag, berömmer Wariner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott