Särspel avgjorde LPGA-mästerskapet

Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN

avTT

SPORTBLADET

Särspel fick avgöra damernas tredje majortävling: LPGA-mästerskapen i Illinois, USA.
Då var sydkoreanskan Park Sung-Hyun, 24, starkast.
Hon avgjorde på det andra särspelshålet och tog sin andra majortitel i karriären.

Ryu So-Yeon, Sydkorea, ledde inför den sista rundan av LPGA-mästerskapen, men fick se sig uppäten av två andra spelare, efter att ha gått ett över par när det gällde som mest. Hennes landsmaninna Park Sung-Hyun och japanskan Nasa Hataoka stod för upphämtningen och alla tre hamnade på samma score, och tävlingen fick avgöras med särspel. Hataoka stod för den mäktigaste upphämtningen – med en 64-runda, åtta under par – efter att ha startat nio slag efter den ledande So-Yeon inför dagen.
Men då föll japanskan bort på det första särspelshålet där sydkoreanskorna gjorde varsina birdies medan hon noterades för ett par.
Sedan avgjordes allt på särspelshål nummer två. Då bommade So-Yeon sin långa birdieputt. Och då passade den 24-åriga Sung-Hyun iskallt på att sänka sin putt för birdie, och kammade därmed hem sin andra majortitel.
För svensk del gick det tyngre. Dani Holmqvist låg delad sexa inför avgörandet. Men hon hade inget med toppstriden att göra efter en tung sista runda. Hon noterades för fem bogeys och en birdie och 76 slag, fyra över par, och sjönk och slutade på delad 28:e plats. Pernilla Lindberg blev delad 49:a efter att ha avslutat med en 74-runda, två över par.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf

LPGA