”Det har varit en ganska tuff sommar”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Frida och Elin Eldebrink laddar för en ny proffssäsong. 

Men det har varit en tuff sommar för tvillingarna efter att deras mamma Marianne avslutat sitt liv. 

– I den situationen som hon befann sig i får man försöka se det fina i det, säger Elin Eldebrink till SVT.

Frida Eldebrink blev nyss klar för ungerska topplaget Kosáarlabda Sport Club och Elin Eldebrink ska spela i spanska mästarna Salamanca. Baskettvillingarna befinner sig just nu i Sverige för att förbereda sig för kommande utmaningar, men försäsongen har varit tuff. 

Den 13 juli avslutade Eldebrinkarnas mamma Marienne Eldebrink sitt liv på en dödsklink i Schweiz efter att ha varit sjuk i ALS i flera år.

1 av 2 | Foto: Andreas Bardell / AFTONBLADET

– Det är jobbigt. Det är så pass nära inpå. Det är ett känsligt ämne som är jobbigt att prata om då det kommer upp så mycket känslor, säger Frida Eldebrink till SVT och fortsätter: 

– Själen mår så där. Det har varit en ganska tuff sommar. Men på något sätt går ju livet vidare. Vi måste försöka hitta glädjen i det här och försöka fortsätta utvecklas och lägga fokus på det och försöka hitta det positiva.

”Fint att välja själv”

Marianne blev 62 år gammal och begravningen hölls förra veckan.

– I den situationen som hon befann sig i får man försöka se det fina i det. Har man varit så sjuk under så lång tid är det på något sätt fint att få välj själv. Så här i efterhand ser man det på ett väldigt fint att hon fick avsluta det på ett fint sätt som hon ville, säger Elin Eldebrink.

Dagens tv-höjdare 28 augusti 00:15
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket