Publikrekord men fortsatt motgång för Blåvitt

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Nytt publikrekord i futsal.

Men det blåvita mörkret ligger kvar över Göteborg. Trots 4-1-ledning blev det bara 5-5 i derbyt mot Gais.

– Fantastisk roligt att få spela inför en sån här publik, men vi blev lite tagna av stundens allvar, säger anfallsstjärnan Mathias Etéus.

Foto: Gais kvitterade med 48 sekunder kvar och derbyt slutade 5–5.
Bildbyrån

Tionde plats i allsvenskan, en utarmad trupp och sen en höst där sportchefen Mats Gren inte kunnat bestämma sig för vilken tränare som ska ta över Blåvitt. Nej, det är ont om ljuspunkter i IFK Göteborg i nuläget.

Futsal-sektionen lyckades ändå bidra med en liten framgång, derbyt mot Gais var flyttat till Scandinavium och 2 457 personer tog sig till hockeyarenan. Nytt publikrekord för futsal i Sverige.

– Och med betalande åskådare också. Det gamla (1 754) hade fritt inträde. Så det känns ännu bättre. Vi var lite oroliga i veckan när det bara var 1000 biljetter sålda i förköp, men vi bestämde oss för att fokusera på matchen. Vi har slängt ut det här på all media och satt upp planscher på stan. Mer kunde vi inte göra, säger Mathias Etéus.

När derbyt för två år sedan skulle spelas i Lisebergshallen ställdes matchen in efter att huliganer brakat samman på Avenyn. När nu lagen möttes igen var säkerheten hög, och bråkfritt.

– Det var viktigt att matchen blev av, att det var lugnt och städat och att det kom mycket publik. Det var fantastiskt kul att spela med klackarna som hetsar varandra och sjunger. Det blir en helt annan sak inomhus, säger tvåmålskytten Etéus.

Vad betyder det här för futsal i Sverige?

– Jag tror att det betyder jättemycket, förhoppningsvis tycker folk det var roligt och kommer tillbaka. Det var lite snöpligt slut för oss i IFK bara.

Trots ledning med både 4-1 och 5-3 lyckades Blåvitt inte hålla i segern. Gais plockade ut målvakten vid två tillfällen i slutet av matchen, och gjorde mål båda gångerna. Fredrik Rumin kvitterade med 48 sekunder kvar.

– Vi blev tagna av stundens allvar och har fel personer på planen, som inte är vana vid stressen som blir när det är kort tid kvar och motståndarna tar ut målvakten.

IFK Göteborg som klubb kunde annars behövt en framgång…?

– Ja, precis. Väldigt snöpligt. Det hade varit skönt med en seger och få visa att vi är storebror på futsalsidan. Nu har vi tyvärr inte gjort det ännu, men vi får ta nya tag till våren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Futsal