Hon svimmade mitt stafetten

1 av 6 | Foto: AFP

avFredrik Jönsson

SPORTBLADET

Frankrike tvingades bryta damernas skidskyttestafett efter bara några minuter.

Marie-Laure Brunet, 25, kollapsade under loppet.

Den dubbla OS-medaljören bars ut på bår.

Damernas skidskyttestafett började otäckt för det franska landslaget. Efter första liggande skyttet, bara några minuter in i loppet, kollapsade Marie-Laure Brunet.

Det var inget fall, utan 25-åringen lade sig ner på snön och efter några minuter bars hon ut på bår.

”Snurrig och illamående”

Enligt Viasats uppgifter har Brunet varit sjuk i veckan.

– Hon har varit sjuk de senaste dagarna, hon blev helt enkelt snurrig och illamående. Det var en kollaps, inte ett fall. Man bar ner henne under stadion till sjukrummet, säger Viasats reporter Frida Nordstrand.

Hade svårt att andas

Brunet hade svimmat under loppet och hade svårt att andas.

– Hon var vid medvetande när hon kom ner till läkarna under stadion i katakomberna. Men hon har svimmat till och från, svimmade tydligen där i backen. Hon har svimmat fram och tillbaka och kanske fått panik av det vilket har påverkat andningen, hon hade väldigt svårt att andas, säger Nordstrand.

– Men läkarna menade på att det kan ha varit en reaktion på den här utmattningen, men hon var vid medvetande. De är väldigt förtegna och vill naturligtvis inte gå ut med mer information innan de är 100 procent säkra på vad det var och hur hon mår.

Ukraina tog guldet

Brunet är född 1988, men har hunnit med att ta två OS-medaljer, silver och brons i Vancouver 2010. Hon har även ett VM-guld, fem silver och två brons.

Ukraina vann OS-guld i stafetten. Silvret gick till hemmanationen Ryssland och Norge knep bronset. Sverige deltog inte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS