Här får Viktor Blom spö av Petter Northug

Av: David Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:

Svensken överlägsen i helgen – men norske skidkungen ändå bättre under förra veckan

Petter ”NorthugJR” Northug
Foto: AP
Petter ”NorthugJR” Northug

Viktor "Isildur1” Blom krossade på Full Tilt Pokers highstakesbord i helgen och plussade motsvarande 10 miljoner kronor – överlägset bäst i världen.

Men sett till hela förra veckan får den svenska pokerguden spö av en viss Petter Northug som vann två miljoner kronor och slutade som världsfyra.

– Det är sjukt kul och otroligt imponerande, säger Simon ”Dybban” Lindell, pokerproffs och bloggare på Sportbladet Poker.

Viktor Blom fortsätter att blanda megasuccé med totala bottennapp men i helgen var det lyckligtvis raka vägen uppåt för den svenske stjärnan – han vann totalt 1 605 158 dollar eller tio miljoner kronor under lördagen och söndagen vilket tog honom upp i världstoppen igen efter en blytung period.

Men i den där världstoppen får Viktor Blom nöja sig med att vara näst bäste skandinav sett till hela förra veckan.

"Väldigt, väldigt duktig”

Enligt trackingsajten Highstakesdb.com slutade Blom på 314 674 dollar plus sett till hela veckan vilket gav honom en femteplats på den totala listan.

Med det var Viktor Blom ynka 500 dollar efter en viss Petter "NorthugJR" Northug – den norske skidkungen som alltså slutade veckan på en fjärdeplats sett till världens mest framgångsrika pokerspelare.

Han var dessutom bäst av alla spelare på PokerStars, världens största pokersajt.

– Det är sjukt kul och otroligt imponerande! Det finns ju en del kändisspelare som spelar en del och har kontrakt med spelbolagen men många av dem finns i den här miljön enbart för att de är kända namn. Men här har vi en kändis som uppenbarligen är väldigt, väldigt duktig, säger Sportbladets pokerbloggare Simon ”Dybban” Lindell.

Extra imponerande blir Petter Northugs resultat med tanke på hur mycket han spelat. Att spela på en hög nivå och göra kortsiktiga resultat kan vem som helst göra, som har tillräckligt mycket pengar.

"Kanske därför skidorna gått sämre?”

Men norrmannen spelade flest händer av alla i världstoppen förra veckan, hela 15 811 stycken. Viktor Blom, som annars så gott som alltid toppar den listan, spelade 13 855 händer. Som en jämförelse kom den som är trea på listan över spelade händer bland veckans 20 största vinnare, Hac "trex313" Dang, bara 6 904 händer.

– Att han spelat så mycket är såklart ett plus, det blir än mer ett bevis på att han vet vad han gör. Man måste lägga ner väldigt mycket tid på pokern för att bli riktigt bra och det är tydligt att han brinner för det här just nu. Kanske är det därför det gått sämre med skidorna? Eller så är det en skön avkoppling för honom just för att det gått dåligt? Men han är ju en riktig vinnarskalle, en sån där person som inte gör något halvdant utan grisar till sig vinsterna till varje pris. Och all den här tiden han lägger ner på pokern gör att han bara blir bättre och bättre, säger Simon Lindell.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN