Italiensk polis stoppade nakna landslagssvenskar

Utbrast: ”Why are you naked?! You can't be naked in Italy”

De svenska landslagsmännen sprang nakna över italienska kullar för att roa sina kollegor.

Då dök italiensk polis upp med blåljusen på.

Och helt nakna fick orienterarna Jerker Lysell och Filip Dahlgren förhandla fram en bot om drygt 450 kronor.

– De sa att vi var tvungna att ha kläder på oss när vi är ute och springer, berättar Lysell för Sportbladet. 

Det svenska orienteringslandslaget befinner sig i norra Italien för att ladda upp inför världsmästerskapen i Lavarone och Asiago. Dagarna på lägret präglas av träning, träning och träning.

Då är det förmodligen hälsosamt att man även hinner med att skoja lite grand – något landslagsmännen Jerker Lysell och Filip Dahlgren tog fasta på.

Men deras ”uppvisning” slutade minst sagt dramatisk – något Expressen rapporterade om i morse.

– Vi satt i bilen på väg hem till lägret och började snacka om hitta på något skoj. Sedan började Fredrik (Johansson, landslagskollega reds anm) hetsa om att vi skulle springa nakna uppför en kulle, säger Lysell till Sportbladet.

Gömde sig i buskar

Den hetsen var lyckad när Lysell och Dahlgren klädde av sig och lade benen på ryggen. Bakom sig lämnade dem två bilar, den ena rattad av Fredrik Johansson och den andra med landslagsdamerna.

– Vi sprang väl 1 000 meter upp på kullen. Fredrik skulle köra upp bilen från baksidan av kullen så vi lade oss ner och gömde oss i ett par buskar.

Men bilen stannande 50 meter kort om de nakna landslagsmännen.

– Han tvärnitade och skrek "polis!". Vi trodde att han skulle jävlas men sedan började Dahlgren också skrika om polis. Då kom blåljusen där uppför backen.

Och ja, på de små vägarna mellan byarna Lavarone och Asiago hade lokal polis fått syn på de nakna svenskarna – och inte var de glada över kuppen.

– De skrek ”Why are you naked? You can't be naked in Italy”. De ser allvarligt på just sådant där. De är ju inte så bra på engelska heller så vi fick stå där utan kläder och utan att veta vad vi skulle göra. De sa att vi var tvungna att ha kläder på oss när vi är ute och springer och vi fick berätta att vi kommer att ha kläder på oss när vi springer i VM i juli, och att vi tillhör svenska landslaget.

”Tjejerna skrattade”

Men den förklaringen räckte inte för att göra de italienska poliserna nöjda.

– Vi förväntade oss något slags straff och det slutade med att de skrev 50 euro på en lapp och pekade på oss. Det var inte tal om någon bot överhuvudet, de sa att vi var tvungna att betala direkt. Det kändes väldigt lurt, de pengarna gick nog till fredagsnöjet.

Men den italienska polisen ville inte släppa de streakande svenskarna direkt. Det som följde var en 30 minuter lång poliseskort tillbaka till lägret.

– De var väl rädda att vi skulle springa ut nakna igen. Tjejerna fick sig ett gott skratt i varje fall, och ekonomin hänger väl inte på 50 euro precis. Även om jag precis hade tagit ut just 50 euro för att köpa glass.

Orienterings-VM arrangeras mellan 5 och 13 juli och Italien agerar värdland för första gången. 

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN