”Bör inte tillåtas”

SPORTBLADET

MMA-historia kan skrivas i Brasilien

Man mot kvinna i en MMA-fajt.

Matchen mellan Emerson Falcao och Juliana Velasquez är spikad till på fredag.

– Mina förväntningar är höga. Jag är vältränad och satsar på att vinna, säger Juliana Velasquez till MMAFighting.com.

På fredag kan MMA-historia skrivas. För första gången någonsin ska en man och en kvinna göra upp i ringen. Det är Emerson Falcao som ska ta sig an Juliana Velasquez vid evenemanget Shooto 45 i Brasilien.

Fajten marknadsförs för fullt i sociala medier.

Emerson Falcao tränar tillsammans med UFC-mästarna Jose Aldo och Renen Barao vid Nova Uniao och tränas av Shooto-presidenten Andre Pederneiras. Han fajtas i Bantamvikt och har endast gått en professionell match, vilken han förlorade.

Höga förväntningar

För Juliana Velasquez blir det MMA-debut. Hon tillhör Team Nogueira och är professionell inom Judo.

– Pederneiras kom på idéen. Han frågade Team Nogueira efter en kvinnlig fajter och mitt team anser att jag är redo så jag accepterade utmaningen. Mina förväntningar är höga. Jag är vältränad och satsar på att vinna. Jag tränar med män varje dag. Jag känner till adrenalinet och vet hur jag hanterar det här, säger Juliana till MMAFighting.com.

”Måste vara på samma nivå”

Men fajten är inte helt okontroversiell. Det brasilianska MMA-förbundet är inte stormförtjusta i idéen om en match mellan man och kvinna och det avgörs under torsdagen om de kommer att tillåta den starkt marknadsförda matchen.

– Det finns inget i regelboken som förbjuder en man att slåss mot en kvinna. Men när du tolkar reglar står det att båda idrottare måste vara på samma nivå. Därför bör inte en man tillåtas att fajtas mot en kvinna. De har bara offentliggjort matchen för media och om du frågar mig om vi kommer att tillåta den så tror jag inte det. Vi får se vad som händer i morgon (läs idag) på invägningen, säger Osiris Maia, medlem i MMA-förbundet.

Fredagens Bantamvikt-möte kommer att gå över tre ronder – om den tillåts.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA