Hammarbys publikdröm ställs in

SPORTBLADET

Skulle spela historiska matcher på Tele2 Arena – flyttar evenemanget till Zinkensdamm

Hammarby bandy planerade att skriva historia på lördag.

Tre matcher skulle för första gången spelas på Tele2 Arena och man siktade på publikrekord.

Nu ställs evenemanget in – på grund av branden i helgen.

Matcherna flyttas i stället till Zinkensdamm.

På lördag var det tänkt att Hammarby bandy skulle slå publikrekord. Klubben siktade på att ta AIK:s rekord från 1955 då 14 987 åskådare såg mötet med Örebro, och har sedan i oktober skyltat stort med att en herrmatch, en dammatch och en U20-match för första gången skulle spelas på en isbelagd Tele2 Arena.

Nu ställs evenemanget in, efter problem med isen på arenan.

– Tyvärr så blir det inget på Tele2 på lördag. Det är på grund av isen, det går helt enkelt inte att spela där, säger klubbchefen Hjalmar Brage till Sportbladet.

Flyttas till Zinken

Matcherna kommer i stället att spelas på Zinkensdamm på lördag.

– Självklart är det jättetrist, men vi ser ändå fram emot matcherna på lördag. Det är viktigt att poängtera att matcherna alltså inte ställs in, vi jobbar med full organisation med att sätta upp kanonmatcher här, och ser fram emot att köra på Zinken, säger Brage.

Zinkensdamm tar in 7 000 åskådare, jämfört med Tele2 Arenas 30 000.

- De första signalerna var att vi trots söndagens brand skulle hinna klart men att vi på grund av brandens efterarbete fick förseningar som gör att vi inte kommer hinna med både isläggning och istester. Självfallet är detta tråkigt när vi sett fram mot en Bandyfest nu på lördag. Vi har haft bra samtal med Hammarby och är glada över att kunna bjuda Bandyfestens biljettköpare till att nyttja sina biljetter både vid lördagens matcher på Zinken men även till en ny Bandyfest när Hammarby tar emot Sandviken på Tele2 Arena 10 januari, säger Ninna Engberg VD Stockholm Globe Arenas i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy