Planen: De ska åka sönder Färjestad

”De är ganska stora – men då är några lite trögfotade”

Oskar Sundqvist.
Oskar Sundqvist.

Det pratas om slutspelets bästa offensiv mot slutspelets bästa ­defensiv.

Skellefteå planerar att åka sönder Färjestad.

– De är ganska stora, men då är några lite trögfotade, säger Oskar Sundqvist.

Skellefteå har vunnit alla hemmamatcher i slutspelet. Färjestad har vunnit alla bortamatcher.

I den första SM-finalen kommer en svit att brytas.

– De har spelat bra borta, exakt varför kan nog de svara bäst på, och vi har spelat bra hemma. Det är förutsättningarna. Varje serie är unik. Det behöver inte ­betyda någonting i slut­ändan, säger tränaren Hans Wallson.

”Det är vårt spel”

Skellefteås taktik för att knipa den första segern bjuder inte på några överraskningar: spela i så hög fart som möjligt.

– Vi måste åka skridskor hela tiden. Det är det vårt spel går ut på och att samtidigt ha hög fart på pucken. Annars fallerar vårt spel nästan, säger Oskar Sundqvist.

Kommer spela fysiskt

Forwarden, som tränat i förstakedjan med Jimmie Ericsson och Erik Forssell de senaste dagarna, tror att Färjestad kommer att spela fysiskt och ha ett tajt försvarsspel.

– De är ganska stora, men då är några lite trögfotade. Det gäller att man har uppe skridskoåkningen hela ­tiden så att det blir jobbigt för dem att hänga med, ­säger Oskar Sundqvist.

Hans Wallson:

– Vi ska in i serien så fort som möjligt och sätta press på Färjestad. Vi ska spela vårt spel. Mycket skridskoåkning, högt tempo och ­attackera hårt. Sedan får vi se var det tar vägen därifrån.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.