Ericsson efter kvalet: ”Jag är otroligt nöjd”

Det var svåra förhållanden för F1-förarna.

Marcus Ericsson lyckades få till den 20:e tiden.

– Jag är otroligt nöjd, säger han.

Det regnade under kvalet till Kinas GP och förhållandena var mycket svåra.

– Den tredje träningen var mitt andra pass på vått underlag i F1 och vi körde installationsvarvet på regndäck och bytte sedan till intermediates. Det kändes okej, men när jag gick in i depå upptäckte vi ett antal problem med motorenheten och den högra frambromsen överhettade och det gjorde att vi bara kunde köra sex varv, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

– Kvalet var sedan väldigt tufft, framförallt med tanke på att jag hade bara sex varv på träningen och jag är otroligt nöjd med hur det hela slutade.

Startar före Chilton

Svensken slog Max Chilton, Marussia, som gör sitt andra år i F1 och Pastor Maldonado som inte körde i kvalet.

– Kamui och jag hade samma strategi, berättar svensken.

– Jag låste bromsarna både fram och bak och det kostade mig en massa tid och dessutom hade jag problem eftersom det var många andra bilar framför mig på banan. Allt som allt är jag ändå väldigt nöjd med att jag stannade på banan och att jag var före Max Chilton.

Caterham och Marussia kämpar om den tionde och näst sista platsen i märkes-VM och då är det viktigt för Ericsson att slå Chilton och för Kamui Kobayashi att besegra Jules Bianchi. Kobayashi startar från plats 18, Bianchi från plats 19.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN