Stjärnan stängs av 65 matcher

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

Basebollen skakas av ny dopningskandal

Milwaukee Brewers storstjärna, tillika affischnamn, Ryan Braun, 29, har åkt fast för doping.
Milwaukee Brewers storstjärna, tillika affischnamn, Ryan Braun, 29, har åkt fast för doping.

Milwaukee Brewers storstjärna, tillika affischnamn, Ryan Braun, 29, har åkt fast för dopning.

Ligan stänger av honom resten av säsongen och enligt USA Today går han miste om 25 miljoner kronor.

– Som jag medgett tidigare är jag inte perfekt. Jag inser nu att jag gjort en del misstag, säger han i ett uttalande.

Milwaukee Brewers outfielder Ryan Braun stängs av resten av MLB-säsongen utan lön. I och med det missar han 65 matcher. Ligakommissionären Bud Selig meddelar att anledningen till avstängningen är brott mot ligans dopningsregler.

– Som jag medgett tidigare är jag inte perfekt. Jag inser nu att jag gjort en del misstag. Jag är villig att acceptera konsekvenserna av mina handlingar, säger Braun i ett uttalande.

Braun blir första baseboll-spelare att stängas av som en del i utredningen av Biogenisis, ett företag som anklagas för att ha sålt prestationshöjande, otillåtna, läkemedel till idrottare. Ytterligare namn som utreds är enligt USA Today All star-spelare som Alex Rodriguez, Bartolo Colon, Nelson Cruz och Melky Cabrera.

"Bra för sporten"

Braun tjänar 62 miljoner kronor i år och avstängningen kommer enligt USA Today att kosta honom 25 miljoner kronor. Han har kontrakt med Brewers till 2020 efter att ha skrivit på en femårs-förlängning i april 2011.

USA Today uppger att Braun och ligan kan ha förhandlat fram villkoren för avstängningen.

– Jag är väldigt glad över att se Ryan ta detta modiga steg. Det är bra för sporten att Ryan snart kommer att återvända för att fortsätta sitt fantastiska arbete både på och utanför plan, säger spelarfackets ordförande Mike Weiner enligt USA Today.

Ber om ursäkt

Braun är Brewers storstjärna och affischnamn. 2011 blev han mest värdefulla spelare i National League.

– Den här situationen har tagit hårt på mig och hela min familj. Jag är väldigt tacksam för allt stöd jag fått från spelare, ägarna och fansen. Slutligen vill jag be om ursäkt till alla som känner sig svikna. Jag är glad över att ha detta bakom mig en gång för alla och jag kan knappt vänta på att återvända till sporten jag älskar, säger Braun i uttalandet.

Publicerad: