Hansdotter fyra i Zagreb efter vurpan

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Frida Hansdotter var fyra i Zagreb trots en hård smäll på inåkningen.

Efter fjärdeplatsen var stjärnan irriterad på frågorna i tv.

– Både jag och Anna (Swenn-Larsson) är topp sex och de vinklar det negativt, säger hon.

Frida Hansdotter har varit på pallen i nio av de elva senaste slalomtävlingarna i världscupen. Men senast i Semmering körde svenskan ur för första gången på över två år. 

I Zagreb var Hansdotter ute efter revansch, men det blev ett tufft första åk för stjärnan efter en vurpa på inåkningen.

– Det har strulat lite, även fast jag inte tycker att jag har funderat på det. I Semmering åkte jag ur, i Oslo ramlade jag och på inåkningen tyckte jag att jag åkte bra men grenslade, for upp i luften och slog i höften. Jag hade ganska ont, men det är ingen fara alls, det är bara en riktig lårkaka. Men jag ville ta mig ner och åkte och höll i lite. Det var inget bra åk, men så är det, säger Hansdotter.

Foto: AFP APA

Irriterad på frågorna

Svenskan låg femma, hela 2,36 sekunder efter ledande Mikaela Shiffrin, och med en dryg sekund upp till pallen. Hansdotter gjorde ett bättre andraåk men det räckte inte till pallen.

Det blev en fjärdeplats för Hansdotter som blev bästa svenska före Anna Swenn-Larsson som slutade sexa.

– Det tyckte jag var skönt, att få visa vad jag kan i andra. Hade jag gjort som som jag skulle i första är jag ju där och det vet jag ju, men i bland händer de sådana dagar för oss, säger Hansdotter som inte var helt nöjd med frågorna i SVT efteråt.

– De fokuserar på det negativa i stället för att lyfta oss. Vi är otroligt många som är på gång. Vi är åtta åkare på start och har stor potential, att alla inte levererar på vårt yttersta, så är det ibland. Både jag och Anna är topp sex och de vinklar det negativt. Jag är fyra och är inte nöjd med och det säger väl en del.

Tycker du att det ofta vinklas negativt och att det ställs för höga krav på dig?

– Det tycker jag inte. Jag var bara så irriterad på mig mig själv så då blev jag irriterad på frågorna också.

Shiffrin tog säsongens femte raka slalomseger och karriärens 37:e efter att ha varit över sekunden före slovenskan Petra Vlhova. Nu är hon bara tre segrar ifrån att tangera Ingemar Stenmarks rekord.

– Det är imponerande. Shiffrin visar det igen med en riktig kanontävling, men i år har många av oss varit närmare. För min del känns det bra, jag vet att jag har bra åkning i mig och jag har startat bra. Det är bättre att det strular nu än på VM, säger Hansdotter.

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Alpina världscupen sänds i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM