”Kimi körde på mig”

SPORTBLADET

Vettel tvingades bryta – Räikkönen oförstående

Sebastian Vettel hade hoppats på en seger.

Istället tvingades han bryta Ungerns GP.

Foto: Besviken Sebastian Vettel tvingades bryta. FOTO: AP

Tysken hade hoppats på att knapra in Jenson Buttons VM-ledning, men istället tappade han mark och fick lämna andraplatsen till teamkompisen Mark Webber.

Problem i starten

Han fick problem redan i starten, bilarna med KERS var klart snabbare och i den första kurvan kom Kimi Räikkönen, Ferrari, lite för nära och snuddade vid vänster framaxel. Det ledde till att Sebastian Vettel tvingades bryta loppet.

– Det var väldigt trångt i den första kurvan, jag låg på innern och hade egentligen fri fart, men så kom Kimi snett och körde in i mig, säger Vettel till motorsporttotal.

– Det var därför som den första stinten var svår för mig och på den andra stinten så släppte plötsligt den vänstra hjulupphängningen.

Då var loppet över.

– Jag kunde inte köra vidare, säger Vettel.

– Jag hade kanske kunnat ta med en eller två poäng och det var därför som jag verkligen försökte, men det fanns ingen möjlighet att reparera bilen.

”Vilken situation?”

På presskonferensen fick Kimi Räikkönen frågan om hur han upplevde situationen, som också ska undersökas av tävlingsledningen.

– Vilken situation? Detta är första gången som jag hör talas om det, jag kände inte att jag träffade någon, säger finländaren.

– Därför kan jag inte kommentera det närmare. Tyvärr.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1