Alpint

Svindal världsmästare

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

Höll undan i svåråkt backe

Aksel Lund Svindal är världsmästare i kombination.

Norrmannen höll nerverna i skick.

Till slut vann han med 90 hundradelar till godo på fransmannen

– Jag var tvungen att ösa på, men inte ta för stora risker, säger han till SVT.

Sverige har ingen lycka i VM i Val d'Isère, men det går bra för vårat västra grannland. Aksel Lund Svindal tog sin andra medalj i mästerskapet när han vann kombinationen på måndagseftermiddagen. Han utmanades dock rejält av fransmannen Julien Lizeroux som inte var bättre än 22 i störtloppet, men som åkte upp sig rejält i slalomen. Hemmaåkaren fick dessutom stora fördelar av att starta tidigt eftersom backen blev mer och mer uppåkt ju längre det gick.

Gropig backe

Lizeroux fick sedan stå i ledarpositionen och se åkare efter åkare misslyckas. Många åkte dessutom ut i den gropiga backen. När så Lund Svindal stod beredd visste norrmannen att han hade nästan tre sekunder till godo på fransmannen, men också att flera åkare hade åkt ur.

– Jag ser inte det. Jag försöker att inte tänka på det. Men det är omöjligt att inte höra det. Jag måste bara ösa på, men samtidigt hålla balansen, säger han till SVT

Nära åka ur

Och norrmannen tog det lugnt, men var ändå nära att åka ur i den nedre delen av backen när han fick ordentlig bakvikt. Svindal klarade av situationen och gick till slut i mål 90 hundradelar före Lizeroux.

– Jag var tvungen att köra, men jag kunde inte ta för stora risker heller och inte tänka på tiden förrän jag kom i mål, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint