Fördel Indianerna och Vargarna

Av: Patrick Kipler

Publicerad:
Uppdaterad:
Kvällens fullpoängare Leon Madsen körde in maximala 15 poäng när Indianerna lyckades besegra Lejonen med åtta poäng. FOTO: CANAL PLUS
Foto: Canal Plus
Kvällens fullpoängare Leon Madsen körde in maximala 15 poäng när Indianerna lyckades besegra Lejonen med åtta poäng. FOTO: CANAL PLUS

Regerande mästarna Lejonen är i gungning.

Detta sedan Indianerna lyckats vinna den första SM-semifinalen med 52-44.

Matchvinnare för hemmalaget blev Leon Madsen som vann samtliga sina fem heat.

– Jag skulle gärna vunnit med ytterligare någon poäng. Om det räcker? Fråga mig efter i morgon, säger Madsen till Canal plus.

Innan matchen spekulerades att Indianerna skulle behöva minst tio poängs försprång inför onsdagens retur i Gislaved, det blev åtta.

Men det var också nära att det blev mindre.

En perfekt parkörning mellan Madsen och nyblivne GP-föraren Magnus Zetterström i det 15:e heatet gjorde att hemmalaget kunde skaffa sig åtta poängs ledning, något som stod sig även efter det 16:e heatet.

– I paus sa vi att vi skulle fortsätta kämpa om varje poäng. Dom kommer att fightas hårt för att vända det här i morgon, säger Madsen.

Världsstjärnor som Rune Holta och Piotr Protasiewicz i hemmalaget och Nicki Pedersen och Chris Holder hos gästerna får ursäkta, den som glänste i kväll var Madsen som dominerade de heat han körde, även om det var från reservplats.

Lejonens lagledare Anders Fröjd var inte nöjd med de regerande mästarna.

– Vi håller nere siffrorna utan att göra en bra match. Det funkar bara för Nicki Pedersen och Chris Holder. Jag kräver mer av förare som David Ruud och David Watt, säger Fröjd till Sportbladet.

Chris Holder tror dock på god chans för Lejonen att vända åtta poängs underläge i morgon i Gislaved.

– Vi är starka på hemmaplan. I morgon är det en helt annan historia, säger Holder.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN