Lewis Hamiltons chef stängs av

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Har redan lämnat Malaysia efter skandalen

Foto: AP
Hamilton förlorade pallplatsen i Australien.

McLaren skyller Lewis Hamilton-skandalen på chefen Dave Ryan. Stallet stänger nu av Ryan - som redan har lämnat Sepang-banan.

– Man måste markera att man ser det som ett allvarligt problem och visa att man tar till åtgärder för att förbättra situationen, säger Viasat Motors expert Eje Elgh.

Dave Ryan har varit i McLaren i nästan 35 år och har varit chef sedan 1990. Inför säsongen fick Ryan det yttersta ansvaret för stallet. Nu kan det vara över. Martin Whitmarsh, vd på McLaren Racing, bekräftar nu att Ryan stängs av.

– Under mina drygt 20 år som jag arbetat för McLaren har jag nog inte träffat någon mer engagerad person än Davey. Han har varit en viktig del av McLaren sedan 1974 och har spelat en avgörande roll i vårt stalls många VM-framgångar sedan dess, säger Whitmarsh.

”Har accepterat det”

– Men hans roll i händelserna i söndags, särskillt hans uppträdande mot FIA-domarna har fått allvarliga följder för stallet och det är vi mycket ledsna för.

– Därför stängde jag av honom i morse och han har accepterat det.

Nya Zeeländaren Ryan ska, precis som Lewis Hamilton, ljugit för domarna i Australien. Han förnekade där att det skulle ha funnits några stallorder till Hamilton att släppa förbi Jarno Trulli.

Senare avslöjade radiotrafiken att det inte stämde. Hamilton tappade alla poäng. Dave Ryan förlorade jobbet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1