Han tänker köpa sig en egen gata

Av: Jim Baas, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

– om det blir storvinst i VM

Scotty Nguyen tänker köpa sig en hel gata i Las Vegas – om han vinner stort i årets poker-VM. Han har dock ett annat namnförslag än det som Sportbladet skrivit i bilden ovan.
Foto: Montage
Scotty Nguyen tänker köpa sig en hel gata i Las Vegas – om han vinner stort i årets poker-VM. Han har dock ett annat namnförslag än det som Sportbladet skrivit i bilden ovan.

I kväll svensk tid inleder Scotty Nguyen sin jakt på 4 miljoner dollar, cirka 33 miljoner kr, i WSOP i Las Vegas.

– Jag ska köpa 15 hus och bygga min egen gata om jag vinner pengarna, säger Scotty inför poker-VM.

Världsmästaren – 1998 – och pokerlegenden Scotty Nguyens löfte om att sluta med pokern tidigare i år fick många att lyfta på ögonbrynen.

Fnyser

Scotty, som nyligen skrev på för Expekt som spelbolagets pokerambassadör, fnyser åt reaktionerna:

– Det finns så många med negativa tankar och känslor inom pokern. Men jag anser att inget är omöjligt i poker, som jag älskar. Därför har jag satt upp detta mål i WSOP. Jag har det som mål för att jag tror att jag kan klara det.

Startdags

Första eventet för Scotty är den stora 40th Annual No-Limit Holdem med 40 000 dollar i buy-in, event 2 i WSOP. Det startar på torsdagskvällen svensk tid.

– Jag kommer att spela max 20 event i WSOP. Jag kan inte anmäla mig till fler då jag räknar med att gå hela vägen i alla dessa events.

Vad gör du om du inte lyckas vinna fyra miljoner dollar?

– Då kommer jag att ligga under täcket i sängen en vecka och fundera. Men alla hoppas att jag lyckas. Ingen vill att The prince of Poker ska sluta med pokern.

Tidigare har han sagt till Sportbladet:

– Jag kommer att vinna de där pengarna.

Ska shoppa loss

Men Scotty har redan bestämt vad han ska göra med slanten om han vinner fyra miljoner dollar:

– Jag kommer att köpa 15 hus intill varann och ha min egen gata i Las Vegas – The Scotty Win Estate. Man måste ha drömmar och mål som pokerspelare. Annars är det ingen mening att sätta sig vid bordet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN