Ett ögonblick...

SPORTBLADET

...Robert Laul, 33

... som har satt ihop sin egen Greatest Hits – en topptiolista över Laul Callings bästa

inslag för säsongen som kommer avslöjas över sommaren.

Varför ska vi följa din lista?

– Jag brukar själv kolla Uefacupfinalen från 1982, bortamötet, en gång om året hemma hos min kompis Nixon i Göteborg. Dan Corneliussons 1–0 på Tommy Holmgrens inlägg är fortfarande lika chockerande överraskande att se. Det samma gäller VM-krönikan från samma år; att höra

Arne Hegefors säga ”Genghini skruvar och står i och Österrikes målvakt Koncilia brakar rakt in i stolpen ...mycket festligt det hela” blir man aldrig trött på. Så en repris av det bästa från Laul Calling borde inte sitta fel om det regnar.

För mig är Grips dragspel en given etta: kan du lova att den återfinns på listan?

– Nej, för jag får inte välja själv. Jag hoppas att vi får se Banks & Nivas snack om att det inte finns något danskt fotbollsunder. Det kan de få käka upp tillsammans kräftorna.

Men du, att prångla ut gammal skåpmat ... Vad blir nästa steg: att sälja använda Laulkallingar?

– Jag träffade Rami Shaaban efter Hammarby-Trelleborg. Han berättade att han använt sina Laulkallingar. De borde kunna gå för en slant.

Annars då, vad blir nytt till nästa säsong?

– Erik håller på att jobba fram en fotbollskoppling till ett ”Morden i Midsummer”-tema. Det är inte riktigt klart hur det ska bli ännu. Det är på idéstadiet. Vi tänker oss Simon som coach Bankaby som får lösa några av fotbollens mysterium.

Vad önskar du mest av allt just nu?

– Mer skägg. Jag har inte rakat mig sedan U21-EM började men det växer dåligt för tillfället.