Alpint

Byggmark åkte ur – igen

SPORTBLADET

Hargin ljuspunkten i Garmisch-Partenkirchen

Mattias Hargin blev med en tiondeplats bäste svensk i söndagens världscupslalom i tyska Garmisch-Partenkirchen – den sista tävlingen före alpina VM i Val d'Isere.

Hargin.

Hargin.

Foto: AP

Med sin placering ordnade Hargin, som låg åtta inför det andra åket, sin femte topp-tio-placering för säsongen. 23-åringen, som slåss om en av VM-platserna, var till sist 1,56 sekund efter segrande italienaren Manfred Moelgg som vann före landsmannen Giorgio Rocca och Reinfried Herbst, Österrike.

Myhrer rasade

André Myhrer däremot – som låg på 16:e plats efter det första åket – rasade efter en miss i inledningen av andraåket till en 27:e plats.

Byggmark till VM

Hargin och Myhrer var de enda blågula åkarna som tog sig vidare till det andra åket, då både Johan Brolenius och Jens Byggmark åkte ur i förmiddagens åk. Byggmark, som inte visat något alls på hela säsongen och nu missat i sex raka världscuptävlingar får ändå en biljett till nästa veckas VM.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint