Poker

Nu ser William framåt – med nedsatt syn

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

"Värsta jag varit med om"

KÖPENHAMN. Hans hornhinna lossnade när linsen skulle tas ut. Därefter blev januari ett rent helvete för Wiliam Thorson.

– Det absolut värsta jag varit med om, säger han.

William Thorson, på plats i Köpenhamn där han gör sin come back efter en allvarlig ögonskada.
William Thorson, på plats i Köpenhamn där han gör sin come back efter en allvarlig ögonskada.

Nu ser han framåt mot resten av pokersäsongen 2008/09 – men med nedsatt syn...

– Ja, jag vet inte hur mycket jag tappat men ser sämre med högra ögat nu. Kanske är det tio procent men jag vet inte, det är en gissning.

Aftonbladet.se berättade historien från Bahamas i början av januari. Wililam Thorson var på plats för att spela pokerturnering men när han skulle ta ut en lins följde hornhinnan med.

Minns inte

Resten är ett töcken för honom.

– Jag minns inte riktigt hur det gick till. Vet bara att helt plötsligt när jag tagit ut linserna brann det i ögonen, jag kunde inte öppna dem, säger William Thorson.

Det visade sig att högra ögats hornhinna hade lossnat när han tog ut linsen.

– Det värsta jag varit med om, helt sjukt, säger han.

– Och jag kunde inte öppna vänstra ögat heller för då gjorde det så in i h-e ont i högra ögat. Så jag var tvungen att blunda.

Häxmedicin

Han fick, förstås, söka sig till den bahamianska sjukvården. Och hittade någon slags doktor med häxmedicin, som kunde hjälpa honom.

– Han hade en burk med mirakeldroppar. Han la en droppe på ögat och då blev det helt rent. Jag kunde hålla det öppet i tio minuter, upp till en kvart.

Men doktorn gav stränga restriktioner, han fick bara en droppe om dagen.

– Jag blev som en knarkare som hämtar sitt paket, såg fram emot den där kvarten varje dag.

”Hade tanken att sno doktorns burk”

Samtidigt pågick kalenderåret första stora pokerhändelse i Bahamas; PokerStars Caribbean Adventure. Wililam Thorson var sjukt sugen på att spela, helst huvudturneringen men det var redan kört. Och vartefter dagarna gick, insåg han att det inte skulle bli något spel över huvudtaget, inte i sidoturneringarna heller.

– Det var jobbigt att veta att medicinen fanns men att jag inte fick mer av den. Jag hade tanken att sno doktorns burk och dra i väg för att spela turneringen...

Det gjorde han, tack och lov, ändå inte. Han missade hela turneringen, det blev inte bättre på några dagar som förhoppningen var.

– Jag kunde inte göra någonting. Det tog säkert tio dagar innan jag kunde ta några drinkar med kompisarna. Ögat var lila och rödsprängt, inte grant.

Borta från pokern och Sverige

Från Bahamas tog sig William till Florida. Att ta en lite längre paus från pokern hade han bestämt redan innan. Och skälet var delvis att han ville få en paus från pokern och bli laddad igen. Och, inte minst, att komma ifrån den svenska vintern som han tycker är jobbig.

– Jag gillar inte den svenska vintern från november till mars. Med undantag för julen, jag är en familjär människa. Men vädret tycker jag inte alls om och januari-februari är hysteriskt tråkigt, skulle jag hitta ett alternativ dit jag kan flytta så skulle jag överväga det.

Som det är nu reser han bort den perioden. Och han kan inte tänka sig att lämna Sverige helt.

– Jag trivs hemma i Varberg och skulle önska att WSOP spelades senare, så att jag kunde vara hemma juni, juli och augusti.

Men WSOP, poker-VM, spelas i juni och framför allt juli (med final i november).

– Förr var det i maj och det hade varit bättre. Men då hade man missat elitloppet, säger travfantasten WIlliam som äger många hästar själv och är son till travtränaren Olof Thorson.

Dags för come back

Nu är han i Köpenhamn för att göra come back i PokerStars EPT Copenhagen. Dag 1 A spelades på tisdagen och William spelar dag 1 B, onsdag. Efter en lång frånvaro från livepokerscenen.

– Jag har ju inte spelat någonting på hela året och är extra laddad.

Viktigt att ladda batterierna?

– Ja, absolut. Jag hade bestämt att ta ett lite längre uppehåll för man blir trött av att flänga runt, en vecka hemma och så i väg igen.

Frågor och svar

Som pokerstjärna får William Thorson många frågor. Av blandad karaktär.

Vilken är den konstigaste pokerfrågan du fått?

– Det är när folk frågar ”vem tror du vinner EPT Köpenhamn?”. Det går ju inte att tippa sådant, pokern är inte sådan. Om det finns 400 spelare med så är kanske 100 hopplösa fall medan 300 har chansen. Av dem har 50 en bättre chans och tio sticker ut i toppen. Men det går inte att tippa.

Vilken fråga är jobbigast att få?

– Frågor om mig själv, att berömma sig själv. Det får andra göra, sedan får resultaten tala.

Just resultaten har inte varit så bra för dig under hösten. Det är dem du ska börja jaga nu.

– Ja, jag har varit kall ett tag, det är jobbigt för psyket. Man kanske inte vågar göra den där sista ”beten”, även om man är bra ser man spöken och vågar inte. Det är smågrejer som påverkar, då tappar du självförtroende och en del procent av din kapacitet.

Samma sak åt andra hållet, påpekar han.

– En spelare som går bra gör det under en längre period.

Om tur och otur ska jämna ut sig, så har du lite av den varan att ta ut på kontot.

– Ja, jag hoppas det. Men jag är inte ute efter tur. Jag skulle bara vilja ha en turnering där det inte händer sjuka saker. Där jag slipper otur.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker