Handboll

Svenskklubb i konkurs

SPORTBLADET

Gentzel kan tvingas söka ny klubb

Peter Gentzel, målvakt i Nordhorn.
Peter Gentzel, målvakt i Nordhorn.

Bundesligaklubben Nordhorn har begärt sig i konkurs. Tre spelare har lämnat klubben och målvakten Peter Gentzel vet inte hur hans handbollsframtid kommer att se ut.

Måndagens konkursansökan kom dock inte som en överraskning. Ekonomin har varit knackig under flera år, och flera gånger har klubben varit hotad av nedläggelse. Men i sista stund har man lyckats få sponsorer och överlevt. Nu, med en finansiell kris i Tyskland liksom i andra länder, gick det inte längre.

– Jag har ingen aning vad som kommer att hända. Vi spelare ska träffa konkursförvaltaren i veckan och få information, säger Peter Gentzel till TT.

Den förre landslagsmålvakten är inte ensam svensk. I Nordhorn finns även Tobias Karlsson och klubben tränas sedan många år av Ola Lindgren, som också är förbundskapten för svenska landslaget tillsammans med Staffan Olsson.

Enligt flera källor har Nordhorn skulder motsvarande cirka elva miljoner kronor.

Tre spelare har redan lämnat klubben, den senaste var tyske landslagsmannen Holger Glandorf.

– Jag har kontrakt över nästa säsong och hade hoppats på att spela här ett år till. Men det kan ta slut i april. Fast jag tror att klubben försöker ha ett lag på benen och spela ut bundesliga för annars förlorar de licensen. Hur det än blir så stannar vi kvar här till juli då barnen har gått ut skolan.

Nordhorn är den tredje klubben i högsta serien som hamnat i ekonomisk kris den här säsongen. Även i den spanska ligan finns klubbar som vacklar ekonomiskt.

Sportsligt har det gått bra för Nordhorn. Förra våren vann man EHF-cupen i final mot FC Köpenhamn. Och Ola Lindgren har flera år lyckats hålla klubben kvar i tabelltoppen bland rika klubbar som Kiel, Flensburg och Rhein-Neckar Löwen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Handboll

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll