Hjälp till att göra pokern trevligare!

SPORTBLADET

Chris Moneymaker tycker det gnälls för mycket

Pokern har förändrats.

Tonen mellan spelarna har förändrats.

Det är för mycket gnäll och sura kommentarer.

Inför det här året hade jag bestämt mig för att spela mer poker igen. Efter min WSOP-seger 2003 var det helt enkelt svårt att hinna med att spela så mycket som jag ville – och så mycket som man behöver för att fortsätta att spela på topp. Under åren som jag spelade mindre så började snacket direkt att gå om att jag aldrig spelade, att min seger bara tur.

Säkert är det så att det faktum att jag spelade mindre gjorde att jag tappade en del av känslan för spelet. Men nu, när jag spelar riktigt mycket igen så sitter känslan där igen – och det går bra, riktigt bra.

Smågnabbande är OK

Nu när jag tillbringar mer tid med pokern både live och online igen så märker jag att en del har förändrats de senaste åren. En sak, som är särskilt tydlig när man spelar online, stör mig faktiskt lite. Tonen mellan spelare, som brukade vara avslappnad och kul har förändrats, till det sämre.

I dag när man är inne och spelar så är det ofta en massa gnäll, sura kommentarer och irriterande snack från folk som tror att de är bäst i världen. Lite vänligt smågnabbande är helt OK – jag kan till exempel stå ut med att varje gång jag vinner en hand lite turligt så kommer kommentaren att ”visst Money800 har ju bra hand med Pokerstars...”. Sånt stör mig inte, det är sånt man får ta när man är så starkt associerad med ett bolag. Men, däremot tror jag att pokern i stort skulle må bättre av om tonen runt borden var trevligare. Det finns ingen anledning att bete sig illa bara för att man är anonym bakom datorn.

De allra flesta av oss har vett nog att bete oss mot andra som vi vill bli bemötta själva. Så, hjälp till att göra pokern trevligare och ignorera de dåliga förlorarna runt om på nätet. Poker skall vara kul! 

Varje torsdag turas de tre senaste årens pokervärldsmästare – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sportbladet. Alla tre spelar poker för Pokerstars.

Tidigare krönikor av Chris Moneymaker

Läs tidigare krönikor av Joe Hachem

Läs tidigare krönikor av Greg Raymer

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker