Följa OS på jobbet helt okej

SPORTBLADET

... om det inte inkräktar på arbetet

"Självklart att man kan se på tv mellan varven - så länge man sköter sina arbetsuppgifter", skriver signaturen "Lillen".

En rätt vanlig kommentar, formulerad på lite olika sätt, bland alla dem som svarat på dagens Tycktill-fråga.

Om inte annat är det att betrakta som bra personalvård, argumenterar en del...

Och eftersom rökarna tillåts ta ideliga pauser så är det väl inte mer än rätt att sportfantasterna får följa sina favoritsporter några minuter, menar andra.

Arbetsmoralen

Men det finns också (arbets)moraliska invändingar, som signaturen "cute": "Ni jobbar för att få lön, och ni tycker att OS är så viktigt att man ska gå ifrån jobbet för att kolla på det? Är ni verkligen seriösa? Tycker absolut inte att det är självklart, ok om arbetsgivaren är snäll och tillåter det, men annars så är det faktiskt nåt som man får göra på fritiden!"

Signaturen "Why me" har hittat ett "hål i väven": "Själv så ägnar jag just nu arbetstid åt att läsa dessa kommentarer och skriva ett inlägg. Om jag ska vara självkritisk så tycker jag mitt inlägg är lika rätt/fel som att lyssna på OS. Vad tycker ni andra som tycker att det är fel att lyssna på OS?"

Hmm!

Signaturen "baboonass" skriver: "Det handlar väl om goodwill? Om chefen tillåter en få se loppet så kan man ju vara schysst å jobba på lite extra. Om chefen är en pain in the ass så är det väl bara att skita i att jobba så bra? -Men OJ vad jag måste gå på WC!!"

Signaturen "Stenis" ser frågan med historiskt perspektiv: "Det är ju bara uppdiktat. Visst tittar väl många när t.ex. Anja kör men jämfört med på Stenmarks tid så är det ju en fis i rymden."

Surt sa räven

Signaturen "Rille52" kommenterar likt den berömde räven: "Heja Anja, friskt humör! Det är du som susen gör! 12e plats är inte illa pinkat. Du kunde fått en sämre placering. Hoppas inte att svenska folket ska jobbskolka för att se Sveriges alla deltagare få såna kanonplatser!"

Dagens ämne samlade drygt 500 inlägg. Du kan själv läsa dem nedan.

Björn Morian