Björn Borg gömmer sig på lyxhotell

SPORTBLADET

Flydde pressen – åkte till semesterparadis

1 av 4

DUBAI

Ett lyxhotell i Förenade Arabemiraten.

Till en svit här har Björn Borg tagit sin tillflykt efter att hans planer på att sälja Wimbledon-pokalerna blivit kända.

Uppgifterna om att tidernas kanske störste tennisspelare ska sälja pokalerna han vann under sin historiska segersvit i Wimbledon har slagit ned som en bomb i idrottsvärlden.

Björn Borg konstaterade i ett pressmeddelande från auktionsfirman Bonhams att han tagit beslutet trots att det var svårt att skiljas från klenoderna som var frukten av en "enorm ansträngning, både känslomässigt och fysiskt".

- Jag behöver ha en långsiktig finansiell säkerhet för de som står mig närmast, förklarade Borg.

Motiveringen fick många att höja på ögonbrynen. Brittiska tidningar slog fast att den forne tenniskungen - som en gång i tiden ansågs var god för en minst en halv miljard kronor - var i desperat behov av pengar.

5 000 kronor natten

En timme innan auktionsfirman släppte nyheten gjorde sig Björn Borg oanträffbar för media. Tillsammans med hustrun Patricia satt han sig på ett flygplan till Dubai i Förenade Arabemiraten.

Men hans val av semesterhotell tyder inte på att Björn Borg har slut på pengar. I torsdags kväll checkade han in i en svit på det femstjärniga lyxhotellet Al Qasr. De billigaste rummen där kostar 5000 kronor per natten.

Sportbladet var i natt som enda svenska tidning på plats på hotellkomplexet.

När Sportbladet ringde till Björn Borgs hotellrum svarade hans hustru.

- Han kommenterar inte något, hälsade hon.

Hotellet är en del av det enorma hotellkomplexet Madinat Jumeirah som är utspritt över en yta på nästan fyra kilometer. Området som invigdes förra året är uppbyggt som ett gigantiskt medeltida arabiskt slott.

Mellan hotellen tar man sig enklast i båt på saltvattenkanaler som förbinder de olika delarna.

Gästerna i det lyxiga hotell och semestervillor behöver inte lämna området om de inte nödvändigtvis vill.

Där finns allt de behöver. Ett 30-tal restauranger, hundratalet exklusiva butiker, tennisbanor, spa, ett konserthus och en amfiteater.

Stranden, som bara hotelles gäster har tillgång till, anses vara en av de bästa i landet.

Vill köpa lyxvilla

Björn Borg besökte Madinat Jumeirah så sent som i november. Då arrangerade hans kompis Mansour Bahrami en jippoturnering i tennis som sammanföll med att popartisten Phil Collins gav en avskedskonsert.

I samband med turneringen besökte Björn Borg också The World - en grupp konstgjorda öar som tillsammans bildar en världskarta. Björn Borg ska enligt uppgift ha visat stort intresse för projektet - där varje villa kostar 30 miljoner kronor.

Hotell Al Qasr

Läs också:

sportbladet.se i går:

Jens Kärrman