Sportbladet

Coca Carola gjorde bästa kampsången

SPORTBLADET

Djurgårds-hyllningen "Gul Röd Blå" vann omröstningen på sportbladet.se

Över 70 000 läsare har sagt sitt på sportbladet.se.

Djurgårdens IF har bästa kamplåten i allsvenskan.

Låten "Gul Röd Blå", framförd av 80-talets svenska punkikoner Coca Carola, fick 23 procent av rösterna.

– Det känns grymt. Jag är en sådan inbiten djurgårdare, säger Coca Carolas sångare Curre Sandgren.

Coca Carola.
Coca Carola.

Vinnarlåten hämtades från Djurgårdens supporterskiva Blåränderna går aldrig ur från 1999. Coca Carola, Pedda och Gurra, Jack Wreeswijk och Svante Thuresson bidrog med låtar till skivan.

– Vi har alltid sagt att vi har gjort världens bästa supporterskiva. Hammarby försökte att kontra med en dubbel, men Blåränderna går aldrig ur låg etta på försäljningslistan i Stockholm i två veckor, säger Curre Sandgren.

Coca Carolas ambition var att skriva en supporterlåt utan att nämna klubbens namn för mycket.

- Inte för att det är något fult, utan för att det kan blir litet tjatigt. Djurgårdens bästa ramsa ”Full fart framåt – håll tätt bakåt” är ju vida känd utan att namnet nämns.

Bandet Coca Carola lades officiellt ned i november efter nästan 20 års spelande. Sedan dess har Curre Sandgren och Coca Carolas basist Jonas Mellberg startat bandet ”Den sista leken”.

– Det är kanske det sista bandet och sedan är det kul att leka. Kanske skriver vi fler supporterlåtar så småningom, säger Curre Sandgren.

Karin Lindblom

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet