Krisen: Kan tvingas stryka OS-tävlingar

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosportplayer.se 

PYEONGCHANG. Tre alpina tävlingar har redan tvingats skjutas upp. 

Fortsätter väderkaoset i Pyeongchang kan discipliner strykas helt. 

– Krisen är redan här, säger tävlingschefen Atle Skårdal till Sportbladet. 

I måndags ställdes herrarnas störtlopp in och flyttades till torsdag. I tisdags fick damernas storslalom skjutas upp till torsdag och på onsdagen var det damernas slalom som drabbades av väderkaoset i Pyeongchang. 

Det starka vinden gjorde att tiden för tävlingen flyttades flera gånger, men till slut togs beslutet att skjuts upp till på fredag. 

– Vi planerar nu att köra storslalom i morgon, slalom på fredag och super G på lördag. Vi hoppas att vädret ska förbättras lite och att vi kan genomföra alla tävlingarna, säger tävlingschefen på damsidan.

1 av 4 | Foto: LEONHARD FOEGER / TT NYHETSBYRÅN

”Har inte oändligt många dagar att ta av”

Fortsätter väderproblemen är de alpina tävlingarna riktigt illa ute. I värsta fall stryks discipliner helt från programmet. 

– Ju fler dagar som går utan att vi kan köra ökar möjligheten för att det kan ske, säger Skårdal. 

När är det kris? 

– Krisen är redan igång. Så länge vi inte kan följa planen är det kris, det är inget tvivel om det. Vi behöver inte stryka någon tävling än, men vi har inte oändligt många dagar att ta av längre. Vi måste få till tävlingarna torsdag och fredag annars börjar problemen bli väldigt stora. 

Vad ryker först om det skulle gå så långt?

– Det finns ingen lista över det och tror jag inte att vi ska spekulera för mycket. Som det ser ut just nu ska vi få två bra dagar torsdag och fredag och kunna genomföra planen. Det är det vi förhåller oss till. 

OS-höjdare – 15 februari 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM