Barcelona illa ute mot Zaragoza

SPORTBLADET

Fick 2-2 efter Henke-inhopp

FC Barcelona var illa ute mot Zaragoza i La Liga på lördagskvällen. Till slut nådde stjärnlaget 2-2 hemma på Camp Nou - med en inhoppande Henrik Larsson i huvudrollen.

Henrik Larsson huvud fanns med i förarbetet till Barcelonas båda mål. Han byttes in i den 70:e minuten och första gången som den svenske landslagsanfallarens nickpassade blev det momentet senare straff då holländaren Mark van Bommel revs ner av Delio Toledo. Den paraguayanske försvararen fick rött kort i samband med straffen, som Ronaldinho tvingades skjuta i mål två gånger innan det stod 1-2 i 79:e minuten.

I den 88:e minuten förlängde Larsson en djupledsboll med huvudet och Eto'o utnyttjade ett missförstånd i Zaragozas försvar och gjorde 2-2.

Efter en dålig första halvlek var det Zaragoza som fick fart på matchen. Och inte minst de argentinska bröderna Melito. Mittbacken Gabriel nickade in 1-0 i 48:e minuten efter en mycket snygg frisparksvariant och fem minuter senare rakade offensive Diego in målvaktsreturen från Victor Valdes efter Savio Bortolinis fina vänsterskott.

Nykomlingen Getafe fortsätter att överraska. 2-1 hemma över Valencia, segermålet av Pablo Redondo i 88:e minuten, förde laget till serieledning, två poäng före Celta Vigo, också nykomling med en match mindre spelad, och hela fem poäng före storheterna Barcelona och Real Madrid.

TT