Basket

Detroit klart för andra raka NBA-finalen

SPORTBLADET

Guarden i skrällaget: Det är sånt vi gör

Detroit är i NBA-final igen.

Mot alla odds lyckades lagmaskinen Detroit besegra finaltippade Miami i den sjunde och avgörande semifinalen med 82-88.

- Det är sånt vi gör, jublade Detroitguarden Richard Hamilton efteråt.

Finlaklara Chauncey Billups omfamnas av guarden Richard Hamilton (till höger) efter segern mot Miami i den sjunde och avgörande matchen i NBA-slutspelets semifinalserie.
Finlaklara Chauncey Billups omfamnas av guarden Richard Hamilton (till höger) efter segern mot Miami i den sjunde och avgörande matchen i NBA-slutspelets semifinalserie.

För andra året i rad visade Detroit Pistons att bra lagspel vinner över två superstjärnor. Förra året var det Los Angeles Lakers med Shaquille O’Neal och Kobe Bryant som fick stryk i NBA-finalen.

I år var det samma O’Neal, men nu i par med Dwyane Wade i Miami Heat som fick smaka på lagspelets styrka.

Skadorna avgjorde

Den sjunde och avgörande semifinalen var jämn ända in i slutet. Men det som till slut avgjorde var troligen de skador som Miami dras med. Shaquille O’Neal har en skadad höft, Dwyane Wade spelade med en revbensskada och dessutom stukade trepoängsspecialisten Damon Jones foten alldeles i början av matchen.

O’Neal gjorde en bra insats med 27 poäng och 9 returer, men Jones gjorde bara 1 poäng och Wade gjorde inte ett poäng under matchens sista 15 minuter.

Smärtstillande

- Jag tog smärtstillande och försökte bara göra så gott jag kunde. Det skulle alla gjort i min situation. Men jag kunde inte alls göra de saker jag ville där ute, säger han.

Nu är Detroit i sin andra raka final. Förra året vann laget över Lakers som kollapsade både mentalt och fysiskt. Samma tur kan man inte hoppas på i år. I finalen väntar San Antonio Spurs som också bygger på lagspel, men som har fler och större stjärnor än Detroit.

- Vi vet vad som krävs för att vinna. Ingen trodde på oss i fjol, ingen tror på oss nu. Men vi bryr oss inte om odds, vi vet att vi kan vinna igen, säger Detroits center Ben Wallace.

Finalen börjar på torsdag. San Antonio har hemmaplansfördel.

Så spelas finalen – dag för dag

Thomas Arnroth

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket