Tennis

Thomas Johansson vidare i Wimbledon

SPORTBLADET

Tipsarevic utslagen efter tre raka set

En efter en har svenskarna försvunnit ur Wimbledon-turneringen.

Thomas Johansson är kvar.

6–2, 6–3, 6–1 mot Janko Tipsarevic skickar Johansson till den fjärde omgången.

– Jag vill inte titta längre fram än nästa match, det misstaget har jag gjort så många gånger.

Vidare. Thomas Johansson tog sig i dag vidare till den fjärde omgången i Wimbledon efter utklassningssiffror mot Janko Tipsarevic.
Vidare. Thomas Johansson tog sig i dag vidare till den fjärde omgången i Wimbledon efter utklassningssiffror mot Janko Tipsarevic.

Bakom utklassningssiffrorna döljer sig ett imponerande grässpel som den 108-rankade Tipsarevic aldrig kom underfund med. Mötet i den tredje omgången var över snabbt efter att 12-seedade Johansson långa stunder styrt spelet lite som han ville.

Den 21-årige spelaren från Serbien-Montenegro hade avancerat till Johansson-mötet genom att först ha sett Tommy Haas tvingas bryta matchen i den första omgången efter att ha trampat snett på en boll, och sedan – i omgång två – ha slagit ut okände Yen-Hsun Lu, från Taiwan.

– Det här gick ju bra, det är sådana här dagar man vill ha fler av på touren. Det var nästan som han var lite nöjd med att nå till tredje omgången, säger Johansson till TT.

  I nästa omgång väntar vitryssen Max Mirnyj – men Johansson vägrar att svepas med i ett allt för positivt förhandssnack.

För tredje gången i karriären är svensken med när Wimbledon går in i sin andra vecka.

– Jag vill inte titta längre än till nästa omgång. Det misstaget har jag gjort många gånger, både som junior och proffs. Jag kommer ihåg ett år (1999) i Wimbledon. Då mötte jag spanjoren Clavet, seger där så skulle jag få möta italienaren Sanguinetti. Jag började att titta på kvartsfinal.

Tenniskalenderbitarna minns att Clavet vände ett 0–2-underläge till seger.

Johansson har dock klara plussiffror mot Mrinyj, fyra möten har inneburit fyra segrar.

– Han går på nät på nästan allting och har svårt mot spelare som har bra returer. Det gäller att hålla honom borta från nätet.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis