Landslagstränare dömd för sexköp

Kom överens med prostituerad via sms – greps på platsen

Den före detta landslagstränaren betalade 2 000 kronor för att få 30 minuter med en prostituerad i centrala Stockholm.

Direkt efter greps han av

polisens speciella spaningsgrupp.

Nu döms han till dagsböter för köp av sexuella tjänster.

Det var den 23:e mars som den före detta förbundstränaren i en olympisk idrott såg en kontaktannons på nätet för köp av sexuella tjänster.

Efter en lång sms-konversation bestämde mannen sedan träff med en kvinna på en lägenhetsadress i centrala Stockholm.

Erkände direkt

Kvinnan var enligt önskemål uppklädd i klänning, höga klackar och stay-ups. Vid lägenheten fanns dock redan polisens speciella Prostitutionsgrupp på plats och spanade.

När han lämnade lägenheten greps han omedelbart av polisen. De beslagtog hans mobiltelefon där man kunde se konversationen med kvinnan. 32-åringen erkände direkt på platsen att han köpt sexuella tjänster av kvinnan.

Straff: 6 000 kronor i böter

Straffet blev 50 dagsböter på totalt 6 000 kronor.

Mannen var förbundstränare i två år och tränade flera aktiva som deltog eller försökte kvala till OS och var med som landslagstränare vid världsmästerskap. Nu tränar han flera aktiva i en annan närliggande idrott.

Sportchefen på det förbund mannen tidigare varit verksam hos blev förvånad när Sportbladet informerade honom om händelsen:

– Jag blir överraskad att han blir misstänkt för den här typen av brott. Jag känner honom personligen och detta gör mig besviken, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.