Motorsport

Ingen kan hota Vettel

avAnna Andersson

7 lopp kvar.

103 poängs försprång.

Vem kan hota Sebastian Vettel?

- Ingen, vi kan glömma titeln allihop, säger Lewis Hamilton.

För två veckor sedan vann Sebastian Vettel och Red Bull på Spa. Det gör att han efter 12 tävlingar i år har fler poäng än vad han hade när han vann VM efter 19 lopp förra året. Om man bortser från hans stallkompis Mark Webber som är tvåa i VM (92 poäng efter Vettel) så har han 103 poäng ner till närmsta konkurrent.

Det är Ferraris Fernando Alonso.

- Sebastian Vettel är en stor mästare som nu är på väg att ta sin andra titel, säger spanjoren till Sport Bild och han har vid flera tillfällen påpekat att det bli väldigt svårt för honom eller någon annan att vända situationen i VM.

125 poäng kvar att köra om

Faktum är att Sebastian Vettel skulle kunna hoppa över tre lopp och ändå behålla ledningen av mästerskapet och att han, om resultaten går hans väg, kan vara mästare innan månaden är slut. Då har han tagit sin andra titel när det är fem lopp - och 125 poäng kvar att köra om.

- Det handlar inte om utan det handlar om när, säger F1-experten Niki Lauda som själv vunnit tre VM till tyska RTL.

- Teoretiskt sett kan han vinna redan i Singapore, men det borde väl hända i Japan och om han inte klarat det innan dess så tar han titeln i Sydkorea.

Det är den 16 oktober.

Monza i helgen

Om, eller när, Sebastian Vettel vinner VM-titeln blir han den yngste dubbelvärldsmästaren genom tiderna. Själv vill han däremot inte prata om det ämnet.

- Om jag kör ur en eller två gånger och mina konkurrenter gör bra resultat så kan saker och ting förändras väldigt fort, säger 24-åringen till motorsporttotal.

- Därför är det viktigt att jag får ut max, varje helg.

Nästa utmaning är Monza på söndag, där har Red Bull aldrig vunnit, men det har Sebastian Vettel. Han blev tidernas yngste F1-segrare när han var först över mållinjen med Red Bulls juniorteam Toro Rosso 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1