”Det var verkligen en mardröm”

SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Kristoffer Jakobsen isolerades efter att ha brutit storslalomen. 

Men boendet i ”Happy Town” var allt annat än glatt. 

– Det var verkligen en mardröm, säger talangen. 

Kristoffer Jakobsen tvingades hoppa av storslalomen inför det andra åket. 23-åringen var förkyld och hade ont i lungorna och bröt tävlingen efter att ha konsulterat läkare. 

Efter tävlingen isolerades han i ”Happy Town” dit alla sjuka svenska OS-deltagare hamnar. Men boendet levde inte upp till namnet.

1 av 4 | Foto: PONTUS ORRE / /85527

– Jag skulle inte kalla det Happy Town, långt bort i från alla. Inget wifi, inga tv-kanaler, inga affärer, inget att göra. I OS-byn har man fri tillgång till mat och kan gå käka när man vill, i Happy Town är det inte riktigt samma... 

Det låter som en mardröm? 

– Ja, faktiskt. Det var inte vad jag hade hoppats på. Jag fick höra att det var hotell och tänkte ”Yes! Lyxhotell”, så kommer man till en lägenhet med två andra som är sjuka. Det var ju bra mat och så men det var lite andra saker som inte gjorde det så bra. 

Vad var det för saker? 

– De drog av värmen på natten. Jag vaknade upp till 14 grader och är förkyld och höll på att frysa ihjäl. Man fick rulla ihop sig till en liten boll och försöka få någon timmes sömn. Jag vet inte riktigt vad som hände där. Första natten var lite kall, andra natten var verkligen en mardröm.

En halv sekund snabbare än alla andra

Jakobsen delade lägenhet med längdåkaren Jens Burman och skidskytten Elisabeth Högberg och trots mardrömsvistelsen ha gjort Jakobsen gått. 

På tisdagens träning åkte han ifrån de andra med en halv sekund. 

– Helt otroligt faktiskt. Jag var orolig över formen. Jag har varit sjuk, inte riktigt bestämt set up och så hittade jag direkt. Nu är det bara ut och köra. 

Herrarnas slalom körs på torsdag. 

Tre OS-fakta om alpint, teknik 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM