Svensk seger i spanska rallyt

Foto: Scanpix
Patrik Flodin.

avAnna Andersson

SPORTBLADET

En svensk vann i rally-VM.

Patrik Flodin vann Grupp N i Spanien.

Svensken som kör tillsammans med Göran Bergsten var snabb i det spanska VM-rallyt, detta trots att han inte är någon speciallist på asfalt.

– Äntligen. Vi har haft så mycket stolpe ut den här säsongen och inte haft en enda tävling där bilen fungerat utan problem. Det känns verkligen obeskrivligt skönt att äntligen få kamma hem en seger igen, säger han i ett pressmeddelande.

”Fick problem med bilen”

Efter inledningen i fredags då de körde på både grus och asfalt så hade det svenska ekipaget en ledning på ungefär 30 sekunder.

– Jag tänkte att om vi skulle ha en chans att vinna här, så var det att få ett så stort försprång som möjligt. Men dessvärre fick vi problem med bilen som bara gick på två cylindrar under fredagen.

Ändå lyckades de hålla den jagande polacken Michal Kosciuszko bakom sig. Inför den näst sista sträckan hade svenskarna ett försprång på 3,2 sekunder, då fick de punktering.

– Då trodde jag verkligen det var helt kört, säger Patrik.

”Otroligt glad”

Men han tappade bara 0,9 sekunder på Kosciuszko och hade ledningen med 2,3 sekunder inför den avslutande sträckan. Det räckte, Kosciuszko vann med 0,3 sekunder och svenskarna hade en marginal på 2 sekunder när tävlingen var över.

– Jag är verkligen så otroligt glad. Att vinna på asfalt känns stort. Jag har så mycket kvar att lära, men nu har vi alla fall en asfaltsseger, säger Patrik Flodin.

Säsongen avslutas i Storbritannien den första helgen i november, Flodin är tvåa i mästerskapet,

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally