Örebro tog sjunde raka

SPORTBLADET

Körde över Oskarshamn

5-1-segern mot Oskarshamn var Örebros sjunde raka trepoängare.

Och här kommer en varning till de andra lagen från serieledarnas målkung, Johan Wiklander.

– Det känns som att vi bara blir bättre och bättre, säger han.

Örebro har hittat storformen i hockeyallsvenskan.

I onsdags tog laget över serieledningen från Västerås efter en 4-3-seger i seriefinalen och i fredags blev det en bergssäker 4-1-vinst mot Leksand.

I kvällens möte mot Oskarshamn kom sjunde raka segern.

– Vi gör stabil match. Vi vinner ganska säkert, men det var inte någon av våra bästa matcher den här säsongen, säger Johan Wiklander.

Oskarshamns Carl-Johan Svensson reducerade till 1-3 strax innan den andra periodvilan, men med mindre än fem minuter kvar att spela punkterade Wiklander definitivt matchen genom att, med sitt 4-1-mål, göra poäng för sjunde matchen i rad.

– Särskilt målskyttet har släppt på slutet för mig. Det är skönt att puckarna börjat trilla in, säger Wiklander, som leder den interna målligan med tio fullträffar på sexton matcher.

Örebro inledde säsongen med fyra raka bortamatcher, varav två slutade med förlust, men har gått som tåget sedan Behrn Arena blev spelklar. Laget leder hockeyallsvenskan fyra poäng före Västerås, som dock har en match mindre spelad.

– Vi har elva vinster på de tolv senaste matcherna. Jag tror att det har varit viktigt för oss att få komma hem och spela lite matcher. Speciellt mot Leksand senast var det mycket folk och ett jäkla tryck. Då kommer tändningen av sig själv och man får en extra boost, säger Johan Wiklander.